Sida 1 av 1

Dräktig eller inte?

Postat: mån 04 dec 2017, 00:44
av Frualie
Hej!
Vi har en 10 månader gammal honkatt som i torsdags började löpa för första gången, hon hade ett par rejält jobbiga dagar med högljut jamande och enorm rastlöshet. Detta i kombination med ett konstant ”uppläggande” inför vår kemiskt kastrerade hankatt (kastrerades i feb i år). Hankatten ”klev på” gång efter gång när han blev erbjuden, men vi kunde inte se om något verkligen hände på allvar. Hur man nu ser det?!

Nu tre dagar senare är honan helt lugn och sig själv igen - frid och fröjd. Håller ett löp verkligen bara i sig i tre dagar??! Eller kan det vara så att hankatten lyckats ”skjuta i mål” trots sin kemiska kastrering? Veterinären sa att en kemisk kastrering antingen håller i sig 6 mån-två år eller så blir han steril. Hans bollar är pyttesmå, så vi tvivlar på att det finns någon ammunition där, men vad vet vi?!

När och hur ser vi om honan är dräktig? Kan man på något sätt via veterinär kolla om hanen är fertil?

Tilläggas bör att vi verkligen önskar kattungar :hi5:

Re: Dräktig eller inte?

Postat: tis 05 dec 2017, 15:47
av Birmafröken
Honkatten är ju inte mer än en kattunge själv, så jag hoppas att hon inte är dräktig. Likaså om det rör sig om huskattavel.

Om hon är dräktig bör ni kunna se det på spenarna inom 2-3 veckor.

Re: Dräktig eller inte?

Postat: sön 10 dec 2017, 21:49
av kitecat
Får man väl hoppas det inte är, har ni okastrerad hane för skaffa kattungar sen eller?
Finns nog mer än nog av kattungar.
är de raskatter så är det lämpligt ta alla tester först.

Förstår inte varför man inte kastrerar sina katter...

Ber om ursäkt om de är avelskatter men då borde man veta lite mer själv känns det som.

Re: Dräktig eller inte?

Postat: sön 10 dec 2017, 22:45
av satanica
Fast man kemisk kastrerar en hane kan det vara så att den inte fungerar öht på just din hane. Dvs han kan mkt väl gjort honan dräktig. Sedan kan ju även kastreringschipet har sluta verka då de (om det sitter i) vara från några veckor till 3år. Kastreringschippet är inte gjord för katter utan för hundar.

Du borde separerat dem redan då han började försöka sätta på honan nu får du bara vänta och hoppas att hon inte är dräktig. Är de samma ras?
Det känns som du bör läsa på en hel del om avel och dräktighet.