Ungefärliga kostnader för veterinärvård av gammal katt?

Forum för frågor och diskussioner kring kattens hälsa/sjukdomar, beteendestörningar och olika kost/foderfrågor.

Moderator: SKS

Kategoriregler
LÄS MIG FÖRST: Regler för Svenska katters diskussionsforum
Användarvisningsbild
Brie
Mästerkatt
Mästerkatt
Inlägg: 1377
Blev medlem: lör 18 jun 2005, 10:02
Katt: Brie o Mozzarella (bondkatter)
Ort: Lund

Ungefärliga kostnader för veterinärvård av gammal katt?

Inläggav Brie » sön 31 jan 2021, 20:14

Jag undrar lite vad en vanlig undersökning för en katt brukar kosta? Om katten t ex får ont i örat och man åker in för en koll och utskrivet medicin, vad brukar det kosta? Vår katt är gammal och dumt nog inte försäkrad längre (hon var det för tills ett par år sedan men sen missade vi betalningen och ja, det glömdes bort tyvärr) men tänkte försäkra henne nu igen. Dock undrar jag lite hur lönt det är nu när hon är så gammal...Vi kommer ju inte låta henne genomgå några stora operationer t ex i denna ålder, men öroninflammationer och liknande skulle vi ju såklart åtgärda...

Användarvisningsbild
Yrhättans
Moderator
Moderator
Inlägg: 6433
Blev medlem: tor 26 sep 2013, 23:42
Katt: ett gäng busiga birmor
Ort: Härnösand, Västernorrland

Re: Ungefärliga kostnader för veterinärvård av gammal katt?

Inläggav Yrhättans » mån 01 feb 2021, 18:15

Brie skrev:Jag undrar lite vad en vanlig undersökning för en katt brukar kosta? Om katten t ex får ont i örat och man åker in för en koll och utskrivet medicin, vad brukar det kosta? Vår katt är gammal och dumt nog inte försäkrad längre (hon var det för tills ett par år sedan men sen missade vi betalningen och ja, det glömdes bort tyvärr) men tänkte försäkra henne nu igen. Dock undrar jag lite hur lönt det är nu när hon är så gammal...Vi kommer ju inte låta henne genomgå några stora operationer t ex i denna ålder, men öroninflammationer och liknande skulle vi ju såklart åtgärda...


Jag tror det är svårt att säga något generellt. Jag skulle redan nu titta vilka kliniker som finns i närheten och mejla. Fråga om prisförslag på seniorkoll och lite annat så får du en uppfattning om prisbilden.

Stig-Britt
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 5859
Blev medlem: lör 25 jul 2009, 12:30

Re: Ungefärliga kostnader för veterinärvård av gammal katt?

Inläggav Stig-Britt » ons 03 feb 2021, 22:09

En genomsnittlig poliklinikavgift ligger kanske runt 900 kr. Ett prov på eventuellt sekret i örat, runt 300 kr. Ett recept på läkemedel runt 100 kr. Utöver detta kan öronproblem ibland kräva sedering (500 kr kanske) för en mer noggrann undersökning och ibland mer avancerad diagnostik som CT (runt 5000 kr kanske) men det får man ta ställning till när det beger sig.

Så säg 1500-2000 kr för en basic undersökning. Det är fullt rimligt att göra på en äldre katt. Om det är värt att gå vidare om det första inte visar något är en diskussion i sig.
I won't yield before a man.

Användarvisningsbild
sugarcane
Allsmäktig katt
Allsmäktig katt
Inlägg: 10209
Blev medlem: mån 04 sep 2006, 21:29

Re: Ungefärliga kostnader för veterinärvård av gammal katt?

Inläggav sugarcane » ons 10 feb 2021, 18:29

Jag har varit akut till vet idag med min 15 år gamla katt. Besök inkl. standardprovtagning gick på knappt 2000. Utöver detta ögonundersökning och smärtlindring, slutsumman blev 2690. Veterinären hör inte någon kedja. Imorgon ska vi träffa ögonspecialist på annan ort.

Men mitt i all bedrövelse kan jag glädja mig åt att alla blodprover var helt perfekta. Skänker en tacksamhetens tanke till alla barf- och blötmatsinspiratörer på detta forum åren 2006-2007 som visade vägen och torde vara orsaken till att Kajsa har toppvärden 15 år senare. Tack! :rosor:


Återgå till "Hälsa, beteende och kosthållning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster