Sida 1 av 1

Diabetes hos gammal katt

Postat: tor 15 okt 2020, 10:13
av cefons
Hej,

Länge sen jag var här men nu behöver jag råd och stöttning. Min gamla Alfons (fyller 11 i november) har troligtvis diabetes. Var hos veterinären idag då han senaste 1-2 veckorna tappat synligt i vikt samt kissat mer än vanligt.

Ska under en vecka gå över helt på Hills W/D blötmat (efter rekommendation från veterinären) och sedan återbesök för att ta urinprov och även kolla tänderna som han haft problem med tidigare.

Har läste lite om det och verkar ju vara fullt behandlingsbart men ganska jobbigt. Ta blodprov hos veterinär och sånt är ju ingen höjdare heller enligt honom.

Är det någon här som har erfarenheter, bra som dåliga?

Jag känner mig också som en dålig kattägare, tänk om han gått med detta länge och jag bara inte sett det?

Re: Diabetes hos gammal katt

Postat: fre 16 okt 2020, 08:03
av Lurvpöse
Jag har ingen direkt erfarenhet, men du är inte en dålig kattägare. De döljer hur de mår väldigt väl och med diabetes är symptomen ofta vaga länge, om jag minns rätt :hug:

Re: Diabetes hos gammal katt

Postat: fre 16 okt 2020, 12:59
av helenamaria
Lurvpöse skrev:Jag har ingen direkt erfarenhet, men du är inte en dålig kattägare. De döljer hur de mår väldigt väl och med diabetes är symptomen ofta vaga länge, om jag minns rätt :hug:

Tack :heart: det känns lite lugnare nu dagen efter. Det ska nog vara överkomligt att hantera. Även om det blir en omläggning av livet litegrann.