Sida 1 av 1

Anti klös-spray

Postat: ons 16 sep 2020, 11:11
av FSSS
Hej alla!

Vi har en katt som varje kväll gärna vill klösa på soffan, han klöser i princip aldrig någon annanstans. Vill därför skaffa ett anti-klösspray. Har ni några rekommendationer på det bästa?

/Fanny

Re: Anti klös-spray

Postat: ons 16 sep 2020, 14:51
av Aonach
Ett tips, om du inte redan prövat, är att sätta något katten inte vill klösa i där den ofta klöser. Exempelvis plast, aluminiumfolie , dubbelhäftande tejp eller vad som. Sedan ställer du en klöspinne eller klösträd framför favoritstället så accepterar den förhoppningsvis att soffan inte är trevlig att klösa på längre och tar klösträdet istället. :lol:

Re: Anti klös-spray

Postat: tor 17 sep 2020, 16:18
av FSSS
Precis, problemet är att han troligtvis inte vill klösa utan mer ha själva uppmärksamheten....

Re: Anti klös-spray

Postat: fre 18 sep 2020, 17:43
av ApanAnn
Vad har katten för ”godkända” klösställen? Var finns de? Hur är de utformade?

Det är ett basbehov för katten att klösa så det går inte att ”förbjuda” utan att erbjuda något annat som är likvärdigt (enligt katten i alla fall) med soffan.

Hur klöser katten på soffan? Det ger ledtrådar till vilken typ av klös katten skulle kunna gilla och större chans att katten byter över till det som erbjuds. Kanske är det den sköna klösvinkeln, det perfekta möbeltyget att strimla eller bara att det är en viktig plats för att den luktar gott av resten av familjen...

Jag tror inte att ni ska utgå från att katten jävlas eller vill ha uppmärksamhet eftersom klösandet är ett sånt basbehov för den. Självklart kan det bli en rolig lek också beroende på vad ni gör när katten klöser. Är det något särskilt som får dig att tro att det bara är för uppmärksamhet?