Sida 1 av 1

Min katt har fått i sig kladdkaka, är det farligt med tanke på "chokladförgiftning?"

Postat: tis 07 jul 2020, 19:38
av Lesky
Hej.

Jag skar nyss upp en kladdkaka, och så hade jag chokladkaka på tummen, och när jag klar kilade min katt fram och luktade på tummen och slickade sedan i sig kladdkaksdegen som jag hade på tummen.

När det hade hänt så kom jag på att jag någon gång läst om lösförgiftning och googlade därför och hittade saker om chokladförgiftning.

Är den här mängden som min katt få i sig ofarlig? Är det kakaomängden som avgör hur farligt det är?

Klantigt gjort hur som helst. :cry:

Bör jag vidta några åtgärder?

Tusen tack på förhand för råd!

Re: Min katt har fått i sig kladdkaka, är det farligt med tanke på "chokladförgiftning?"

Postat: tis 07 jul 2020, 22:49
av ApanAnn
Skulle tro att det är kakaomängden som spelar roll. Det låter inte livsfarligt, men jag är inte veterinär.

Många försäkringsbolag har ett visst antal fria videosamtal med Veterinär via Firstvet eller liknande. Kolla upp det! Det är kanon när katten ätit konstigheter för att få lite koll på om det är läge att åka in med kissen eller avvakta hemma.

Re: Min katt har fått i sig kladdkaka, är det farligt med tanke på "chokladförgiftning?"

Postat: mån 13 jul 2020, 18:47
av Iza
Jag tycker absolut att du ska kolla med veterinär, men jag kan berätta om när dotterns shetland sheepdog (som var hos oss, dottern var borta någonstans) åt upp en tredjedels kladdkaka. Vi delade kladdkakan i tre delar, en var för min man, sonen och mig. Men sonen var inte sugen just då, så hans bit blev kvar på matbordet. Naturligtvis lyckades hunden klättra upp på bordet och norpa åt sig kakbiten. Jag försökte ringa till alla veterinärer jag kom på, det här var så klart efter fem. Till slut fick jag prata med någon, och hon sa: "Var det Frödinges kladdkaka? Då behöver du inte vara orolig, den är det så lite choklad i!" Hundj***n fick inte ens magknip.... Men som sagt, jag tycker du ska höra med veterinär. Men var det Frödinges kladdkaka behöver du kanske inte oroa dig så mycket.

Re: Min katt har fått i sig kladdkaka, är det farligt med tanke på "chokladförgiftning?"

Postat: ons 15 jul 2020, 16:43
av Kissemiss1
Löste det sig?