Sida 1 av 1

bära katt i nackskinnet

Postat: tis 05 maj 2020, 00:38
av skimmer
Hej precis fått hem en ursöt siamespojke 14 v. redan har jag en orientalpojke 1,5 år. De går bra ihop. sover ihop o leker men min större katt bär runt på ungen i nackskinnet? han försöker bära ungen till mig tror jag?
varför gör han det?

lena

Re: bära katt i nackskinnet

Postat: tis 05 maj 2020, 20:47
av Yrhättans
skimmer skrev:Hej precis fått hem en ursöt siamespojke 14 v. redan har jag en orientalpojke 1,5 år. De går bra ihop. sover ihop o leker men min större katt bär runt på ungen i nackskinnet? han försöker bära ungen till mig tror jag?
varför gör han det?

lena


Min kastratpojke har alltid burit runt ungar när jag haft kull hemma. Det vill säga när dom blivit runt 7-8 veckor och inte längre är skrämmande (tycker min Ludde). Han har burit dom till mig för att jag ska ta över om han tycker dom är ute på farligheter. Ibland har burit iväg dom en efter en till en sovplats för att sedan lägga sig där och noga tvätta alla innan det är sovdags. Han har helt enkelt blivit en modern pappa som tar hand om sina små. Eftersom du skriver att det går väldigt bra redan nu så är han nog bara lite "pappig"

Re: bära katt i nackskinnet

Postat: tis 05 maj 2020, 22:05
av Thaeri
Ja, jag tror också att han helt enkelt är pappig, och detta kommer sluta av sig självt när kattungen blir lite större.

Hanar har också föräldrakänslor :-) Det är mest tydligt hos kastrater, men det är inte helt ovanligt bland fertila hanar heller. De är till och med ofta jätteduktiga på att liksom ta över när mamman tröttnat på sina små och bara vill vara ledig ett tag, så att säga.

Det där sistnämnda är ju exakt vad som händer när en kattunge flyttar in i ett hem där det redan finns en vuxen hankatt.