Sida 1 av 1

Varför gör kattungen så här ?? Hjälp!

Postat: tis 04 feb 2020, 17:52
av Qosmo
Hej på er! Hoppas på att kunna hitta svar och hjälp på denna sidan. Har försökt söka runt massor på nätet och frågat runt men inget svar.
Det är så här, jag har en savannahkatt ( Nala) som är närmar sig två år. I höstas tog vi hem en ny familjemedlem, en snöbengal kattunge( Bella). Detta för att Nala skulle ha mer sällskap och någon mer att leka med.
Allt gick bra men i början så ville Bella dia mkt på Nala.
Pratade med uppfödaren om detta som sa att detta var normalt i början.
Dock har det gått några månader nu och hon vill fortfarande göra detta och Nala har börjat säga ifrån.
Jag har själv försökt vara bestämd och ta bort henne så fort jag ser det, men hon slutar inte ändå. Nu har hon även börjat ställa sig på nala när hon ligger ner. Hon ställer sig helt på henne och Nala gnyr direkt och tar sig därifrån. Kan tänka mig att de gör ont också eftersom Bella börjar bli större. Hon passar oftast på när Nala ligger på sidan..
MIn fråga, hur ska jag lösa det med diandet? Och framför allt, varför håller hon på och ställer sig på Nala? Händer mer och mer ...
Stort tack på förhand :blink: :rosor: :rose:
MVH Madeleine

Re: Varför gör kattungen så här ?? Hjälp!

Postat: ons 05 feb 2020, 17:50
av Aziz
När det gäller diandet så vet jag inte hur vanligt det är och varför det fortsätter. Annars tänker jag spontant att ungen vill leka och få uppmärksamhet. Det kan gå rätt vilt till och kattungar kan vara rätt odrägliga mot äldre katter. Nu är ju Nala fortfarande en ung katt och misstänker jag rätt stor så hon borde ju lätt kunna försvara sig mot oönskat beteende. Värre är väl om hon blir jättearg på ungen men äldre katter brukar visa rätt mycket hänsyn så skulle inte oroa mig så mycket. Ni kan ju försöka ge mer uppmärksamhet till ungen och försöka trötta ut henne. Det kan ju iofs vara en utmaning när det gäller en bengalunge. :smile: Men lycka till!

Re: Varför gör kattungen så här ?? Hjälp!

Postat: tor 06 feb 2020, 00:15
av satanica
När jag hade samma problem att.min andra katt dia på nr 1 så gick jag tilk djuraffären och fick hjälp
Ett medel man penslar på som inte inte smakar gott var de som hjälpte mig.
Det avdunstar efter ett tag så man får förnya lite nu och då.. tror de heter anti bit spray eller något liknande.