Sida 1 av 1

Omhändertagande kattungar utan mamma

Postat: tis 10 sep 2019, 12:44
av amarone
Hej!

I förrgår gjorde jag och min man upptäckten 4 övergivna kattungar i vår ladugård. Mycket svaga, smutsiga och en av dem hade även fastnat i en fälg mitt i en hög med däck... I samråd med veterinär bestämde vi oss för att ta hand om de små liven. Vi har sökt kattmamman genom att locka med mat tillsammans med våra viltkameror men utan framgång... Mamman måste vara en vildkatt som försvunnit iväg (vi bor mitt i skogen utan grannar, har ändå hört med de närmst liggande husen).

Nu önskar jag alla tips som ni har för att ta hand om dessa, uppskattningsvis 5 veckor gamla bebisar. Ett av de stora problemen är lopporna som det kryllar av på bebisarna, hur blir jag av med dessa?! Bebisarna bor i vårt hus i en stor bur med filtar, kattlåda, vatten varav allt byts en gång om dagen. Tvättar bebisarna med blöt handduk en gång om dagen.

Tack på förhand, Kram Hanna!

Re: Omhändertagande kattungar utan mamma

Postat: tis 10 sep 2019, 21:09
av satanica
Om kattungarna har ohyra måste du kontakta veterinären för åtgärd. När ni får bort ohyran bör ni även låta de komma ut från buren och vara i ett större rum med dörr.
Om de är 5 v kan ni redan nu erbjuda kattmat i både blöt och torr variant.

Re: Omhändertagande kattungar utan mamma

Postat: tis 10 sep 2019, 22:21
av Starwatcher
Ge mat för små kattungar ex baby cat mousse. För avloppning är det bäst att kontakta veterinär när dom är så små. Kan även vara bra att kontakta ett katthem i er närhet för lite extra hjälp. Allra bäst är om ni kan hitta en vuxen katt som kan gå in som extra mamma till de små och som kan lära dom att bli "katt".

:rosor: