Sida 1 av 1

Avskavd päls på bakhasorna

Postat: ons 02 jan 2019, 10:27
av Aziz
Vår 3 åriga abessinier ser ut så här på bakhasorna, dvs pälsen ser helt avskavd ut. Pälsen har alltid varit lite tunn där men nu tycker jag det blivit värre. Varför ser han ut så? Är det något som bör behandlas? Han verkar helt frisk, livlig osv, tvättar sig inte överdrivet eller något konstigt beteende.

Bildbildbank gratis

Bild

Bild

Vad tror ni?

Re: Avskavd päls på bakhasorna

Postat: ons 02 jan 2019, 12:00
av Birmafröken
Det där är ganska vanligt och beror helt enkelt på nötning, dvs att pälsen skavs av när katten sätter ned eller drar hälen mot ett underlag. Det syns mer på mörka korthåriga katter, men det behöver inte behandlas. Jag kan tänka mig att det nöts extra mycket om katten brukar klättra och hasa nerför träd eller t.ex sladda omkring på ett golv.

Re: Avskavd päls på bakhasorna

Postat: ons 02 jan 2019, 13:24
av Aziz
Tack Birmafröken! :rosor: Skönt att läsa. :hi5: Mycket klättrande, spring och sladdande känns igen. :smile:

På bengalherren syns inget liknande, men han har å andra sidan mycket tjockare päls och bara ett bakben, så det går så klart inte att sladda och klättra på samma sätt för honom.

Re: Avskavd päls på bakhasorna

Postat: ons 02 jan 2019, 13:39
av Safia
Så ser mina tre ut också. Mest märkbart på Vilbert som har svart päls på benen, och mindre tydligt på Jacek och Jaromir som är mestadels vita. Att det kan hänga ihop med aktivitet låter rimligt. Tänker jag efter har det nog blivit mindre markant här hemma med åren och att missarna blivit äldre och stillsammare.

Re: Avskavd päls på bakhasorna

Postat: ons 02 jan 2019, 14:00
av Aziz
Tack Safia! :rosor: Ja aktivitet och bus är inte precis någon bristvara här hemma! :-D

Re: Avskavd päls på bakhasorna

Postat: ons 02 jan 2019, 21:39
av Starwatcher
Även Prickisarna har lite avskavd päls på bakhasorna. Hörde av bengaluppfödare att det är ngt som nästan förväntas med tanke på alla stoppsladdar katterna gör :smile:

Re: Avskavd päls på bakhasorna

Postat: lör 05 jan 2019, 00:59
av Aziz
Starwatcher skrev:Även Prickisarna har lite avskavd päls på bakhasorna. Hörde av bengaluppfödare att det är ngt som nästan förväntas med tanke på alla stoppsladdar katterna gör :smile:

Jag kan tänka mig att det går vilt till hemma med två prickisar. :-D