Sida 1 av 1

Varm katt!

Postat: sön 15 jul 2018, 15:32
av Limajo
Hur hjälper man en varm kisse? Har två långhäriga tjejer som lider i värmen. Har testat att lägga en blöt handuk på men de ligger inte kvar. Funderar på att ringa veterinären i morgon och boka tid för klippning...

Re: Varm katt!

Postat: sön 15 jul 2018, 15:40
av Yrhättans
Limajo skrev:Hur hjälper man en varm kisse? Har två långhäriga tjejer som lider i värmen. Har testat att lägga en blöt handuk på men de ligger inte kvar. Funderar på att ringa veterinären i morgon och boka tid för klippning...


Klippning är en bra idé om de lider i värmen. Vattenskålar utställda lite varstans i huset, gärna med isbitar i. Det finns kylfiltar att köpa som många uppskattar att ligga på.

Re: Varm katt!

Postat: sön 15 jul 2018, 17:57
av Starwatcher
Prova att göra kyltält. Görs enkelt genom att blöta stor handdhandduk spm du hänger över ngt så att det blir ett tält. När vattnet avdunstar kyls luften. Många kattet gillar tält och kojor.

Re: Varm katt!

Postat: ons 18 jul 2018, 12:08
av Limajo
Efter försök med blöta handdukar och att lägga en kall vetekudde där de brukar sova mm så fick ena kissen klippas idag. Prognosen visar ju temperaturer kring 30 i minst en vecka till. Andra katten har tid i morgon.

Hon blev faktiskt väldigt fin även om halva hon ser ut att ha försvunnit.

Re: Varm katt!

Postat: ons 18 jul 2018, 17:24
av Birmafröken
Jag blöter ner pälsen genom att spreja ryggarna med vattenflaska och klappa dem med blöta händer.

Re: Varm katt!

Postat: fre 27 jul 2018, 20:11
av Siv
Jag rullar in kylklimpar i handdukar och lägger bredvid katterna. Gärna en på varje sida om katten.

Mina katter ligger också gärna framför en pelarfläkt som står på golvet, men den vågar jag inte lämna på om jag inte är hemma.

Re: Varm katt!

Postat: sön 29 jul 2018, 11:59
av tjjo
Starwatcher skrev:Prova att göra kyltält. Görs enkelt genom att blöta stor handdhandduk spm du hänger över ngt så att det blir ett tält. När vattnet avdunstar kyls luften. Många kattet gillar tält och kojor.


det var smart, då mina inte vill ha en handduk på sig :-D