Sida 1 av 1

tvärsöver kastrat

Postat: tor 04 feb 2021, 23:20
av tjjo
Min syster har en katt... han är två år och kastrerades kring jul.
Han är en Neva Masquerade och innekatt.

Nu har han börjat vara tvärsöver. Får han inte som han vill, så hittar han på hyss, hoppar upp i fönster han aldrig varit i tidigare. hoppade upp i ett fönster han får vara i, men denna gång lade han sig ner, tittade på syrran och puttade ner en blomma.

Tips på aktivering till denna sjukt sociala katt?

han har lånat en aktiveringsleksak av mig, den var för lätt.
Fick en svårare, men den har han oxå lärt sig.
Han får gå en kvällspromenad runt kvarteret varje dag.
Det går inte vara i kattgården pga för mycket snö.
leka med vippor/ da-bird går en stund, sen blir han lat och ligger ner å slår efter den (detta är ett gammelmormors arv)

Re: tvärsöver kastrat

Postat: fre 05 feb 2021, 11:00
av Yrhättans
Som ganska nybliven kastrat går han i barndom och har massor av extra energi som inte går åt till tjejer... Här hemma var/är det populärt med att gömma godis som ska letas upp. Från början en bestämd tid morgon och kväll och först kasta ut godis över golvet så han såg vad vi gjorde. Med tiden har han lärt sig ordet sök. Vi tar fram burken, han väntar medan vi gömmer och alltid någon bit som är lätt att hitta. Sen säger vi sök och han har jobb åtminstone en halvtimme att leta. Från början lätta ställen och alltid några ställen som är varje gång.

Re: tvärsöver kastrat

Postat: lör 06 feb 2021, 10:40
av tjjo
Yrhättans skrev:Som ganska nybliven kastrat går han i barndom och har massor av extra energi som inte går åt till tjejer... Här hemma var/är det populärt med att gömma godis som ska letas upp. Från början en bestämd tid morgon och kväll och först kasta ut godis över golvet så han såg vad vi gjorde. Med tiden har han lärt sig ordet sök. Vi tar fram burken, han väntar medan vi gömmer och alltid någon bit som är lätt att hitta. Sen säger vi sök och han har jobb åtminstone en halvtimme att leta. Från början lätta ställen och alltid några ställen som är varje gång.


Tack för tipset.
Han är ingen godisfantast.
I aktivitetsleksaken går det bra, men en viss sorts godis.

Re: tvärsöver kastrat

Postat: tis 09 feb 2021, 15:21
av Aziz
Klickerträning? För en fysiskt lite lat katt kan stimulerande hjärnarbete vara grejen.