Sida 1 av 1

Ta hand om matte/husse

Postat: sön 22 mar 2020, 16:32
av Yrhättans
Bild

Ligan här. Vi har funderat noga på allt som händer och hur man bäst tar hand om matte/husse så dom har det bra nu.
Vi började märka att våra slavar var hemma mycket mer, väldigt trevligt, men det var ju lite störande för skönhetssömnen. Nu har vi upptäckt att det är något virus som inte är trevligt så nu känner vi att måste dra vår tass till stacken för att stötta.
Först är det viktigt att ni får matte/husse att se till att det finns kattsand och kattmat hemma. Vi tänker att det vi behöver kanske inte är så prioriterat om det blir problem med leveranser. Matte har börjat få mejl om förseningar. Nu var hon klok och beställde vad vi behöver för någon månad så vi klarar oss. Vi menar inte att ni ska göra någon slags toalettpapperskris för sand och mat utan bara tänka på att vara ute i god tid. Vi vet ju att en del av våra kompisar inte kan äta vad som helst.

Matte har arbetat hemma några dagar och vi tog ett heroiskt beslut att sova lite mindre för att hjälpa till. En katt i knäet och en vid datorn är ju viktigt för trivseln, vi är också duktiga som papperstugg om det behövs.
Sen gäller det att se till att det inte blir för slött utan att matte behåller någon form av kondition. Alltså kräver vi mer lek så hon får röra på sig. Ludde har också börjat lära ut hur man gör ett riktigt bra bajsrace så nu tävlar vi om hur långt man kan få iväg kattsand. Ludde leder på 4,7 meter men han är vältränad.
Vi har hört matte prata om att beställa lite tyg för att sy något, det blir kul. Massor av tillfällen att aktivera henne.

För er som har en matte/husse som är borta mycket får ni vara förstående. Dom jobbar jättehårt för att våra mattar/hussar ska må bra och få hjälp om dom behöver. Ni kan alltid kräva lite extra godis men vi är säkra på att ni får massor av uppmärksamhet när allt är bra igen.

Vad har ni för tips för att aktivera era mattar/hussar? eller vad ni gör för att dom ska må bra efter långa arbetsdagar?

Hälsningar ligan. Om ni undrar är det Manami som var bäst på att se lite allvarlig ut på bild i dag.

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: sön 22 mar 2020, 20:50
av Lavine
Fint skrivet. :luv:


Yrhättans skrev:Sen gäller det att se till att det inte blir för slött utan att matte behåller någon form av kondition. Alltså kräver vi mer lek så hon får röra på sig. Ludde har också börjat lära ut hur man gör ett riktigt bra bajsrace så nu tävlar vi om hur långt man kan få iväg kattsand. Ludde leder på 4,7 meter men han är vältränad.


Haha! :smile:

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: sön 22 mar 2020, 22:47
av Starwatcher
Härligt skrivet =D> :grin:

Lämnar över ordet till Prickisarna:
Vår matte har köpt hem sand och mat då hon kanske inte riktigt kommer hinna handla så mycket kommande veckor. Jättekonstigt, fast så klart bra. Hon kom ihåg det viktigaste dvs vårt godis också.

Kul att busa mycket med varandra men vi saknar leken med matte. Inte riktigt så kul när man märker att hon inte lever sig in i leken och mest sneglar på soffa och säng :wait:

Blir mest att gosa med matte när hon är hemma. Detta virus borde förbjudas omedelbart för katter har faktiskt rätt att få sin matte-tid!! Husse är bra men matte är trots allt just matte ❤

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: mån 23 mar 2020, 10:58
av Aziz
Herr katt här med en rapport från "stöd-insatsen-för-att-hjälpa-matte-att-jobba-hemifrån".
Både jag och lillen tycker att det är jätteroligt att ha matte hemma på heltid men det ställer även krav på oss förstås. Först och främst måste jag och lillen hjälpas åt att få upp matte på morgonen. Vi ser till att konsekvent väcka henne den tid hon brukar gå upp. Hon yrar något om att hon kan sova längre nu men vi ser det som vår plikt att se till att rutinerna upprätthålls. Kräver en hel del kan jag meddela. Jag är ju diskret till min natur och det är inte alltid det fungerar att påpeka lite fint att det är dags att vakna. Men då slänger jag in det tunga artilleriet i form av lillen. Han har inga hämningar alls och har han väl tagit sig under täcket så brukar matte komma ur sängen i en imponerande hastighet. :shock:

Därefter gäller det att se till att matte inte sitter för långa pass och jobbar utan att lek och bus och promenader i trädgården finns på schemat. Lillen hjälpte även matte att pilla på den där väldigt platta lådan som matte tycker så mycket om, men det var visst ingen bra idé enligt matte. Det gjorde i alla fall att vi kom ut på en väldigt lång promenad. Så jag och lillen har enats om att vi kanske ändå måste hjälpa matte lite mer med det.

Vi har också fått Matte att tänka på att ha mycket mat och godis hemma. Men det där med sand verkar hon ha glömt så nu får vi nog påminna om det också. Allt ska man tydligen tänka på själv. Känner mig rent av lite sliten av allt ansvar och måste nog ta en tupplur framför elementet. Lillen kan dock hålla igång hur länge som helst, så även om han är rätt irriterande emellanåt är det skönt att ha en pigg kamrat att dela ansvaret med. :hi5: Klart slut från herr katt, en herre med ansvarskänsla.

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: tis 24 mar 2020, 20:42
av Yrhättans
Ligan här. Vi tackar för tipset att se till att matte håller sina rutiner. Det är inte bra när matte sover lite längre, en katt behöver sin frukost i tid. Manami fick vara testare i morse. Ett snabbt slag med högertassen över mattes näsa (såklart utan klor), hon vaknade och klev upp. Men, hon lät lite konstigt och det var en del ord vi inte kände igen.

Dagens tips från oss är att sätta igång och fälla vinterpäls, vi är ju en liga och om vi alla fäller samtidigt får matte mycket jobb...Då är det ingen risk hon blir stel och inte orkar leka när hon muttrar om kaffepaus.

Att kräkas en hårboll är också effektivt för att få mattes uppmärksamhet, helst i närheten där hon sitter.

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: ons 25 mar 2020, 00:05
av Aziz
Yrhättans skrev:Ligan här. Dagens tips från oss är att sätta igång och fälla vinterpäls, vi är ju en liga och om vi alla fäller samtidigt får matte mycket jobb...Då är det ingen risk hon blir stel och inte orkar leka när hon muttrar om kaffepaus.

Att kräkas en hårboll är också effektivt för att få mattes uppmärksamhet, helst i närheten där hon sitter.

Vi hårar så gott vi kan men är ju tyvärr inte bäst i den grenen. Det måste vara perfekt att vara en hel liga med långt hår. Men vi är rätt bra på hårbollar, särskilt placeringarna är vi stolta över. Idag lyckades lillen lägga en jättefint prick mitt på mattan. =D>

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: ons 25 mar 2020, 04:31
av Magica de Hex
Här kommer hälsningar från katthårsgänget, mattes ord, inte våra....... :roll:
Vi är nog bäst på att sprida vår fina päls runtom i huset speciellt på dukar och annat mysigt att ligga på matte är inte alls förtjust tyvärr.... förstår inte alls :shock:
När jag Miró legat och myst på köksbordet, på duken självklart, så kommer matte med den där kletiga rullen och tar bort det där fina som kommer från min päls :shock: hur vågar hon!

Idag gnällde hon över att det var katthår i kylskåpet också va då då..... förstår absolut inte??

Ooops........ nu kommer matte bäst att smyga bort från den häringa mojängen hon gillar så mycket!

Hälsningar Miró

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: tor 26 mar 2020, 21:45
av Yrhättans
Rapport från Yra. I dag var det nära att jag gav matte en rak högertass. Vore jag inte så väluppfostrad och försöker vara extra snäll nu så hade jag gjort det...
Där ligger jag snäll och lugn på mitt pass som arbetsledare när matte börjar prata för sig själv. Något om pausgymnastik hör jag. Sen börjar hon göra konstiga saker som att sätta sig och kliva upp gång på gång och en massa annat. Till slut sätter hon sig på golvet och jag hör henne säga något om vikter. Innan jag förstår vad som hänt har hon lyft upp mig och jag får finna mig i att bli flyttad från sida till sida jättemånga gånger.
I morgon kommer jag att försvinna under sängen om hon säger pausgymnastik igen.

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: lör 28 mar 2020, 13:52
av Yrhättans
Det där med att fälla vinterpäls var ingen bra idé. Hälsningar från nybadade katter....

Re: Ta hand om matte/husse

Postat: sön 29 mar 2020, 04:38
av Magica de Hex
Yrhättans skrev:Det där med att fälla vinterpäls var ingen bra idé. Hälsningar från nybadade katter....


Men usch och fy....... hoppas inte matte får några dumma idéer om bad.....hu.... :trance: nu när vi också fäller överallt......
Hälsningar från katthårsgänget