Sida 1 av 1

Kattsand och litter locker

Postat: tor 14 mar 2019, 20:01
av Marsipan & Strössel
Hej!
Tänkte bara höra vad har ni för erfarenhet av Litter locker? Hur länge räcker en refill med plastfilm/påse- och hur många fyllda tömda påsar går på en refill?
Hur ofta behöver ni tömma hela påsen? Luktar det ingenting ifrån den kastade sanden?

Re: Kattsand och litter locker

Postat: tor 14 mar 2019, 22:23
av Starwatcher
Vi testade litter locker. 3 st dvs en till varje låda. Påsen byttes varje vecka då det blev fullt. Det var absolut inte luktfritt! Luktade ganska mkt inom en vecka. Vill man undvika lukt är det nog bättre att man använder tjocka hundbajspåsar som man lägger i soppåsen och som slängs en gång per dygn. Dyrt med refill enligt min åsikt. Vi har återgått till att använda hundbajspåsar igen. Alla i familjen är mer nöjda med det inkl katterna som klagade över lukten från litter locker.

Re: Kattsand och litter locker

Postat: fre 15 mar 2019, 01:24
av Weaxzezz
Det som fungerat bäst för mig med lukt är en pedalhink från IKEA som sluter tätt, plus hundbajspåsar. Viktigt också att hinken står en bit bort från element. Min stod i en vrå i badrummet. Ingen lukt alls, gick ut med den när den blev full (ca 1 gång i veckan). Nu har jag bajspåsar i soporna under vasken och det luktar kanske lite efter 5-6 dagar men inte så farligt.

Re: Kattsand och litter locker

Postat: tis 19 mar 2019, 22:21
av nataliej
Jag använder Litter locker och upplever ingen lukt alls, och då är jag väldigt doftkänslig. Så för mig funkar det superbra.

Får tömma varannan vecka ungefär och en refill brukar räcka till 3-4 fulla påsar (har endast en katt).