Sida 1 av 1

Päls klippt hur lång tid återväxt

Postat: tis 12 mar 2019, 13:50
av pandora o medea
Katten fick målarfärg i pälsen- haha ska vara med överallt. Fick inte bort det så tog tillslut saxen och klippte bort färgen i topparna. Men det syns mer än jag trodde att jag klippt henne. Kanske bara jag som ser- men jag tog knappt en centimeter på toppen av pälse, vid ryggen,, en centimeter gånger en centimeter men ser ut som ett Jack/ojämnt i pälsen. Hon är medel långhårig så kanske tagit en centimeter av tre tre-fyra centimeter lång päls. Hur lång tid tar det för pälsen att växa tillbaka och åter bli jämn igen?

Re: Päls klippt hur lång tid återväxt

Postat: tis 12 mar 2019, 19:49
av Guran
Hej!

Litet svårt att svara på. Men min förra kisse som var halv långhårig blev Pudel klippt hela vägen ned till skinnet av min veterinär p.ga tovor ( Hår öm var hon, så hon blev riktigt sur när jag försökte reda ut detta självt innan ).

Det tog bortåt 2 1/2 - 3 månader innan pälsen var tillbaka i normal längd igen.

Men kan tänka mig att din kisse ser ok. ut i pälsen om runt halva den tiden kan hända?

Finns ju vissa foder som kan hjälpa till att bättra på pälsen också. Purina One sägs vara bra b.la.

Re: Päls klippt hur lång tid återväxt

Postat: ons 13 mar 2019, 10:19
av pandora o medea
Tack, det är ju som sagt bara en cm på topparna som togs. Syns inte så mycket, om man inte vet om det så att säga. Men jag som vet om det ser det hela tiden- hahaha. Men då behöver jag inte fundera över det hela utan då växer det nog ut till rätt längd inom någon/några månader. Det är rätt fascinerande ändå hur kroppen är skapad, att håret växer till en viss längd.. och sen slutar växa.

Re: Päls klippt hur lång tid återväxt

Postat: ons 13 mar 2019, 18:08
av Guran
Varsågod.

Handlar det bara om 1 cm, så växer det nog tillbaka ganska fort.

Ja, det verkar som om det finns ett genetiskt päls längd stopp för djur. Och tur är väl det kanske? Annars hade man fått utbilda sig till Katt frisör för att hålla kostnaderna nere. :- )

Re: Päls klippt hur lång tid återväxt

Postat: ons 13 mar 2019, 18:41
av pandora o medea
Hahaha ja verkligen :D
Det är bara att vänta och se om pälsen växt ut om en månad.