Sida 1 av 1

Katt på jobbet!

Postat: tor 08 nov 2018, 15:53
av Kattarina22
Finns de som tar med hund på jobbet. Även hört någon som varje dag tar med katten på jobbet. Vad tycker ni om det? Blir det stress för katterna? Ett andra hem...istället för att vara ensamma hemma.

Re: Katt på jobbet!

Postat: tor 08 nov 2018, 20:29
av Aziz
Skulle säga att det beror på jobbet och på katten.

Re: Katt på jobbet!

Postat: tor 08 nov 2018, 21:17
av Kattarina22
Borde inte katter kunna vänja sig vid det? I och för sig blir det bilfärd kanske också för dem.

Re: Katt på jobbet!

Postat: tor 08 nov 2018, 21:38
av Fragole
Pisco hade aldrig gått med på det. Han blir superstressad över att inte vara hemma. Det är ingenting som han kan vänjas vid, det hade bara varit enormt stressande (och helt ärligt väldigt elakt mot honom).
Min systers katt hade nog accepterat det utan problem. Hon gillar att följa med min syster och hennes sambo överallt och hade nog gärna följt med dem till jobbet om hon kunnat.
Det beror, precis som Aziz skrev, helt på katten och jobbet.

Re: Katt på jobbet!

Postat: ons 14 nov 2018, 17:06
av Iza
Jag tror precis som övriga att det beror på katten. En del katter kan säkert tycka om det, andra vill hellre vara hemma. Men sen gäller det ju också att ens arbetskamrater är med på det - de kanske är extremt katträdda eller allergiska. Sen är det ju också viktigt att de är införstådda med att katten inte får släppas ut utan måste hålla sig inomhus tills den följer med matte eller husse hem. Många tror ju att katter kan komma och gå som de vill och att de alltid hittar tillbaka, vilket inte alls är säkert.

Re: Katt på jobbet!

Postat: ons 14 nov 2018, 22:57
av tjjo
Jag har testat ha med min huskatt på jobbet, han hade inga problem med vare sig bil, hund eller folk. Detta var innan vi inte fick ha katt i bur utan att det var utställning. och jag hade kortdag på jobbet ;-)

av de fyra jag har nu så skulle nog 2 kunna följa utan problem, en skulle nog helst vara lös och träffa folk, men den andra skulle nog hellre vara i personalrummet.
kan tillägga att jag arbetar i en djuraffär ;-)

så håller med, det beror på katt och på jobb

Re: Katt på jobbet!

Postat: lör 16 feb 2019, 19:47
av kattemma75
Det beror på hur katten är och såklart på jobbet. Jag personligen skulle tyckt att det var supermysigt med en katt på jobbet. Tror min lilla skrutt hade gillat det också. Man blir ju gladare av en mysig vän på jobbet och katten slipper vara själv... =)

Re: Katt på jobbet!

Postat: sön 17 feb 2019, 12:59
av Colourspot
Beror helt på jobbet, miljön och katten, imo. Jag har sällan haft den typ av jobb där det funkat att ha husdjur med på det sättet, även om Lillebror nog funnit sig i att haka på - han är ganska oberörd av att komma till nya ställen och svassar runt för att inspektera eller hittar en bra sovplats. Lillan är lite mer lättstressad och försiktig, och när hon är lugn är hon en plåsterkatt som vill ha uppmärksamhet.

Till mitt nuvarande jobb får katterna inte följa med. En del har med hunden men det hänger på att hunden kan vara hos nån av de som sitter på kontor. En av dem har sagt att om katt blir sjuk så kan den få vara hos honom då, men jag vete sjutton hur det skulle lösas praktiskt - då får jag nog köpa en stor hundbur (jobbar rätt långa dagar så att katten ska vara utan en vettig låda är inte aktuellt.. Och att hoppa upp på tangentbordet när ekonomiproffsen gör viktiga saker är nog inte uppskattat ;) ). Jobbar i en industri och av många skäl är husdjur inte tillåtna i åroduktionslokalerna, inte ens i bur (och även om det varit tillåtet så hade jag ansett miljön olämplig - mycket ljud, en del folk, vassa verktyg, osv. En del av ljuden är de vana med och bryr sig inte om hemma - jag jobbar lite med samma sak på hemmaplan - men på jobbet är det mer eller mindre konstant och mycket mycket mycket mer.).

På mitt tidigare jobb (livsmedelsbutik) kunde de inte heller vara med, av förklarliga skäl.
När jag jobbade i stall och bodde kvar på gården under de helger som jag jobbade, fick de följa med dit och vara på mitt rum under helgen. Det var de helt ok med, men de fick inte vara med mig nere på jobbet eller ute (under jobbet hade det inte gått, och det fanns många katter som gick ute på gården så även om de haft sele så hade jag nog låtit bli att gå ut med dem eftersom vi bara var där varannan helg).