Katt på jobbet!

Här pratar vi om allt som har med katter att göra. Ordet är fritt!

Moderator: SKS

Kategoriregler
LÄS MIG FÖRST: Regler för Svenska katters diskussionsforum
Kattarina22
Nyfödd kisse
Nyfödd kisse
Inlägg: 26
Blev medlem: tor 27 sep 2018, 00:48

Katt på jobbet!

Inläggav Kattarina22 » tor 08 nov 2018, 15:53

Finns de som tar med hund på jobbet. Även hört någon som varje dag tar med katten på jobbet. Vad tycker ni om det? Blir det stress för katterna? Ett andra hem...istället för att vara ensamma hemma.

Aziz
Högt upplyst katt
Högt upplyst katt
Inlägg: 3444
Blev medlem: tor 21 nov 2013, 12:40
Katt: Bengal, Abessinier
Ort: Sollentuna

Re: Katt på jobbet!

Inläggav Aziz » tor 08 nov 2018, 20:29

Skulle säga att det beror på jobbet och på katten.

Kattarina22
Nyfödd kisse
Nyfödd kisse
Inlägg: 26
Blev medlem: tor 27 sep 2018, 00:48

Re: Katt på jobbet!

Inläggav Kattarina22 » tor 08 nov 2018, 21:17

Borde inte katter kunna vänja sig vid det? I och för sig blir det bilfärd kanske också för dem.

Fragole
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 6936
Blev medlem: sön 25 aug 2013, 13:59
Katt: Honeydew och Pisco (huskatter)
Ort: Lund

Re: Katt på jobbet!

Inläggav Fragole » tor 08 nov 2018, 21:38

Pisco hade aldrig gått med på det. Han blir superstressad över att inte vara hemma. Det är ingenting som han kan vänjas vid, det hade bara varit enormt stressande (och helt ärligt väldigt elakt mot honom).
Min systers katt hade nog accepterat det utan problem. Hon gillar att följa med min syster och hennes sambo överallt och hade nog gärna följt med dem till jobbet om hon kunnat.
Det beror, precis som Aziz skrev, helt på katten och jobbet.

Iza
Superkatt
Superkatt
Inlägg: 1913
Blev medlem: lör 02 aug 2008, 15:34

Re: Katt på jobbet!

Inläggav Iza » ons 14 nov 2018, 17:06

Jag tror precis som övriga att det beror på katten. En del katter kan säkert tycka om det, andra vill hellre vara hemma. Men sen gäller det ju också att ens arbetskamrater är med på det - de kanske är extremt katträdda eller allergiska. Sen är det ju också viktigt att de är införstådda med att katten inte får släppas ut utan måste hålla sig inomhus tills den följer med matte eller husse hem. Många tror ju att katter kan komma och gå som de vill och att de alltid hittar tillbaka, vilket inte alls är säkert.

Användarvisningsbild
tjjo
Orakelkatt
Orakelkatt
Inlägg: 2291
Blev medlem: tor 29 maj 2008, 22:14
Katt: NEM
Ort: Piteå
Kontakt:

Re: Katt på jobbet!

Inläggav tjjo » ons 14 nov 2018, 22:57

Jag har testat ha med min huskatt på jobbet, han hade inga problem med vare sig bil, hund eller folk. Detta var innan vi inte fick ha katt i bur utan att det var utställning. och jag hade kortdag på jobbet ;-)

av de fyra jag har nu så skulle nog 2 kunna följa utan problem, en skulle nog helst vara lös och träffa folk, men den andra skulle nog hellre vara i personalrummet.
kan tillägga att jag arbetar i en djuraffär ;-)

så håller med, det beror på katt och på jobb
Bild

kattemma75
Nyfödd kisse
Nyfödd kisse
Inlägg: 12
Blev medlem: ons 13 feb 2019, 23:10

Re: Katt på jobbet!

Inläggav kattemma75 » lör 16 feb 2019, 19:47

Det beror på hur katten är och såklart på jobbet. Jag personligen skulle tyckt att det var supermysigt med en katt på jobbet. Tror min lilla skrutt hade gillat det också. Man blir ju gladare av en mysig vän på jobbet och katten slipper vara själv... =)

Användarvisningsbild
Colourspot
Profetkatt
Profetkatt
Inlägg: 4654
Blev medlem: tor 12 jun 2014, 19:49
Katt: huskatt
Ort: Heby (Uppsala län)

Re: Katt på jobbet!

Inläggav Colourspot » sön 17 feb 2019, 12:59

Beror helt på jobbet, miljön och katten, imo. Jag har sällan haft den typ av jobb där det funkat att ha husdjur med på det sättet, även om Lillebror nog funnit sig i att haka på - han är ganska oberörd av att komma till nya ställen och svassar runt för att inspektera eller hittar en bra sovplats. Lillan är lite mer lättstressad och försiktig, och när hon är lugn är hon en plåsterkatt som vill ha uppmärksamhet.

Till mitt nuvarande jobb får katterna inte följa med. En del har med hunden men det hänger på att hunden kan vara hos nån av de som sitter på kontor. En av dem har sagt att om katt blir sjuk så kan den få vara hos honom då, men jag vete sjutton hur det skulle lösas praktiskt - då får jag nog köpa en stor hundbur (jobbar rätt långa dagar så att katten ska vara utan en vettig låda är inte aktuellt.. Och att hoppa upp på tangentbordet när ekonomiproffsen gör viktiga saker är nog inte uppskattat ;) ). Jobbar i en industri och av många skäl är husdjur inte tillåtna i åroduktionslokalerna, inte ens i bur (och även om det varit tillåtet så hade jag ansett miljön olämplig - mycket ljud, en del folk, vassa verktyg, osv. En del av ljuden är de vana med och bryr sig inte om hemma - jag jobbar lite med samma sak på hemmaplan - men på jobbet är det mer eller mindre konstant och mycket mycket mycket mer.).

På mitt tidigare jobb (livsmedelsbutik) kunde de inte heller vara med, av förklarliga skäl.
När jag jobbade i stall och bodde kvar på gården under de helger som jag jobbade, fick de följa med dit och vara på mitt rum under helgen. Det var de helt ok med, men de fick inte vara med mig nere på jobbet eller ute (under jobbet hade det inte gått, och det fanns många katter som gick ute på gården så även om de haft sele så hade jag nog låtit bli att gå ut med dem eftersom vi bara var där varannan helg).


Återgå till "Allmänt kattprat!"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 27 och 0 gäster