Sida 1 av 1

Katt i husbil?

Postat: tor 08 feb 2018, 10:04
av längtarefterkatt
Hej alla!
Jag har varit kattägare i många år, och alltid haft huskatt. Nu förlorade vi vår älskade katt för en tid sedan och har nu börjat fundera över ny katt. Eftersom vi på senare år blivit husbilsfantaster, är drömmen att hitta en katt som skulle tycka om att följa med i husbilen, på någon tur i ibland. Så nu undrar jag, finns det någon kattras som skulle passa oss extra bra? Självklart vet jag att katter är olika individer, men tänkte ändå kolla om det finns några speciella raser som skulle passa bättre att träna på detta.

Re: Katt i husbil?

Postat: tor 08 feb 2018, 23:09
av Kryddmamma
Oj, vem var det som husvagnssemestrade med sin katt tidigare_ Lindak? Bio? SW? Jag minns inte vem, men jag vet att det har gjorts av någon här.

Re: RE: Re: Katt i husbil?

Postat: fre 09 feb 2018, 00:30
av Fragole
Kryddmamma skrev:Oj, vem var det som husvagnssemestrade med sin katt tidigare_ Lindak? Bio? SW? Jag minns inte vem, men jag vet att det har gjorts av någon här.
LindaK har tagit med sin katt på husbilssemester så du kan fråga henne (om hon inte hittar hit själv)

Re: Katt i husbil?

Postat: mån 12 mar 2018, 14:21
av kitecat
Kanske man undviker de mest vilda raserna, annars tror jag att vilken katt som helst passar.

Re: Katt i husbil?

Postat: mån 12 mar 2018, 14:54
av lindak
Ja vi campar med våra krullisar :-D Så otroligt mysigt :luv: För Frasses skull så har vi AC i husbilen då han har det väldigt jobbigt när det är varmt ute (astma)

Campade även med förra katten, men han avskydde att åka bil så vart inga längre turer för honom. När jag tingade både dessa två berättade jag för uppfödarna om våran aktiva livsstil och har fått två helt perfekta katter som älskar att hänga med.

Nu under våren veckopendlar vi till husbilen, bor i den på helgerna i fjällen, och hemma på vardagarna.

Vi har två st LaPerm och även fast dom är rätt aktiva men jag tycker inte dom mår dåligt av att vara i husbilen, tvärt om så älskar dom det i och med dom även är väldigt sociala. Under vinterhalvåret blir det inga direkta utomhusaktiviteter för katterna, men på sommaren blir det en del koppelpromenader samt så har vi alltid med en "popup" canvas valphage som katterna får vara ute i, när vi oxå är ute och det passar dåligt att ha dom i koppel :-D

Förra sommaren gjorde vi en rejäl resa, från norrbotten till öland och så avslutade vi med att åka till bodö i Norge och så hem igen :-D

Re: Katt i husbil?

Postat: mån 12 mar 2018, 15:03
av lindak
På vintern har vi kattlådan i duschen, för då använder vi inte den, och på sommaren står den under matbordet.

Bild

Så här kan det se ut när vi är på camping, då får katterna vara ute i bur pga, jag är lite rädd för hundar
Bild

Enda nackdelen är väl att man får aldrig göra något ifred 8-[ :smile:

Bild

Re: Katt i husbil?

Postat: mån 12 mar 2018, 18:30
av Lavine
Jag tar med min ena katt, en devon rex, i husvagn eller husbil ibland. Både vinter och sommar. I somras var det flera katter på campingen samtidigt, huskatt och ragdoll minns jag. Tror inte man behöver tänka på ras, huvudsaken är nog att det är en grundtrygg individ, kanske med lite extra äventyrslusta. :-)

Fina bilder, lindak!

Re: Katt i husbil?

Postat: tis 13 mar 2018, 19:58
av Yrhättans
Jag har haft Russian Blue tidigare och de var alltid med ut och seglade. Inga problem. De var pigga och nyfikna och vande sig lätt att vara i båten även om dom ibland vaktade och morrade när någon gick på bryggan.