Katt plötslig död

Här pratar vi om allt som har med katter att göra. Ordet är fritt!

Moderator: SKS

Kategoriregler
LÄS MIG FÖRST: Regler för Svenska katters diskussionsforum
Churchen
Nyfödd kisse
Nyfödd kisse
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 07 jan 2018, 13:41

Katt plötslig död

Inläggav Churchen » lör 13 jan 2018, 18:29

Till min förskräckelse vaknade jag upp och hittade min katt död på golvet enbart 4 år gammal pigg och aldrig visat nåt fel. Han var som vanligt innan jag somnade kl 6 vaknade kl10.30 såg min kille på golvet fick en dålig känsla. Panik när jag kände på han. Han var helt stel. Såg ut som han bara sjunkit ihop. Bakbenen rakt ut. En framtassen rakt ut till vänster andra tassen hade han huvudet på. Så som sagt var som han bara sjunkit ihop somnat och dött Inga spyor eller skum eller nåt vid munnen. (Googlade efter vad han kan ha dött av) Ögonen nästan helt slutna. Allt är så overkligt. Då jag tänkte detta veckan innan. Jag har nämligen en kompis som använder alla möljiga piller då han mår dåligt. Och jag skulle inte släppa in denna kille nåt mer. Just för att jag vill inte leva med att hitta han död pga av nåt piller. Då denna polare är helt väck oftast ingen koll alls . han däckade på golvet sist. Tyvärr så mådde han dåligt och jag släppte in han trots mina tankar. Höll koll på han men han blev väck som vanligt. Däckade igen. Städade överallt efter han gått just för oron. Men lätt att missa en tablett. Fick reda på en av tabletterna han använder bla. Xanon 1 mg.. Han hade andra med men googlade bara på denna och såg att en hund kan dö av en 0.2mg så jag tror är det som dödat honom. Röda katter hjärtproblem googlade för det har man ju hört att dom kan ha hjärtproblem. Vilket visade sig att det var bara en myt. Däremot perser blandade katter har ofta hjärtprob. Denna var bonde norsk skogskatt. Allt är så overkligt. Och att det skulle vara nåt annat . hjärta etc etc. Vad är oddsen. Att katten dör helt plötsligt 10 timmar efter han varit där av nåt annat än hans piller.. Otroligt små. Men skulle vilja ha hjälp med vad ni vet och tror. Och hur min katt skulle avlida om han fick i sig 1 mg xanon. Tror min katt dragit i sig denna tyvärr i tron att det var torrfoder. Han brukar äta dom som hoppat ur skålen. Önskar att det var nåt annat. Men det är vad jag kommit fram till dvs nåt som gör så ont. Just för att det här var ju min största skräck. Men det talar inte mycket för att det skulle vara nåt annat. Hjälp tack.

Användarvisningsbild
Birmafröken
Allsmäktig katt
Allsmäktig katt
Inlägg: 11163
Blev medlem: sön 09 mar 2008, 21:52
Katt: 2 Skogisar, 1 Ragdoll 1 Birma
Ort: Stockholm

Re: Katt plötslig död

Inläggav Birmafröken » lör 13 jan 2018, 18:47

Är det viktigt för dig att veta varför katten dog kan du lämna in den för obduktion. Eftersom döden var plötslig skulle jag gissa att det hände något med hjärtat. Sånt kan hända utan förvarning även hos katter.

Beklagar att du miste din katt... :rose:
Matte till skogisarna Moltas och Milou, busraggisen Oberon och birmapojken Ruben!

Användarvisningsbild
tjjo
Superkatt
Superkatt
Inlägg: 1944
Blev medlem: tor 29 maj 2008, 22:14
Katt: NEM
Ort: Piteå
Kontakt:

Re: Katt plötslig död

Inläggav tjjo » sön 14 jan 2018, 23:40

:rose:
Bild

Användarvisningsbild
Six
Orakelkatt
Orakelkatt
Inlägg: 2338
Blev medlem: sön 09 maj 2004, 18:39
Katt: Fyra söta buskatter

Re: Katt plötslig död

Inläggav Six » mån 15 jan 2018, 12:06

Jag beklagar verkligen sorgen! :rose:
Det är min största skräck, jag kan börja gråta bara jag tänker på att mina katter kommer dö en dag och att hitta de så utan förvarning måste vara en enorm chock.

Jag vet att det inte är någon tröst, men jag tror verkligen inte att det var någon Xanor som orsakade din katts plötsliga bortgång. Om han hade fått i sig något piller skulle han med största sannolikhet inte avlida direkt, utan snarare få tydliga symptom innan och döden hade inte inträffat så plötsligt. Jag tror, precis som en annan skrev ovan, att det var hjärtat som orsakade din katts död. En katt kan ha hjärtfel utan att det syns utanpå och när det sker så plötsligt som i din katts fall brukar det ofta vara hjärtat som är orsaken. En klen tröst i sammanhanget är att din katt förmodligen inte led någonting utan dog snabbt utan att lida. Den "lyxen" är det tyvärr inte många som får, men jag förstår att det är hemskt att vara helt oförberedd. :-(
Kattstatus För ett bättre kattliv

Användarvisningsbild
citykitty
Nyfödd kisse
Nyfödd kisse
Inlägg: 13
Blev medlem: sön 01 jul 2012, 11:40
Katt: Huskatt
Ort: Stockholm

Re: Katt plötslig död

Inläggav citykitty » Igår, 15:06

Har varit med om samma sak för några år sedan. Min fina Raphaela, 3 år föll ihop framför ögonen på mig. Vi gjorde ingen obduktion, men veterinären som tittade på henne efteråt sa att det förmodligen var hjärtat eller ett kärl i hjärnan som gått sönder. Det är otroligt hemskt, men tyvärr något som kan hända. Jag beklagar verkligen sorgen. :rose:

Användarvisningsbild
kitecat
Pratglad orakelkatt
Pratglad orakelkatt
Inlägg: 2959
Blev medlem: tor 22 mar 2007, 05:32
Katt: Luca och Fiona sphynxar
Ort: Västerås

Re: Katt plötslig död

Inläggav kitecat » Igår, 21:53

Beklagar inte för detta är ett forum för annat men du har noll ansvarf ör din sk "kompis" och bör inte släppa in personen.

Din katt fick förmodligen som sades tidigare en hjärnblödning eller stroke.

Inget du hade kunnat göra.
Ok jag kan inte stava så bra de bor en elak gubbe i mitt tangentbord, han blandar bokstäver .
Bild


Återgå till "Allmänt kattprat!"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 20 och 0 gäster