Minou berättar - Jag vägrar att löpa!

Här pratar vi om allt som har med katter att göra. Ordet är fritt!

Moderator: SKS

Kategoriregler
LÄS MIG FÖRST: Regler för Svenska katters diskussionsforum
Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 25/6

Inläggav Tessera » mån 15 jul 2013, 08:04

Molly skrev:Grynet: :balloon: Grattis på födelsedagen!

Molly och jag håller helt med om att det är en Kattlig rättighet att ha roliga Vippor! Vi har Da Bird med olika Fjädrar och vippor på Pinnar. Det är jätteroligt att Jaga dem. Vi brukar också göra sådana där Halsbrytande Saltomotaler :studsmatta: Men våran Matte stoppar undan Vipporna hela Tiden. Det tycker vi inte om! Matte säger att det finns Delar på Vipporna som vi kan sätta i Halsen och det är Farligt om Matte inte är med när det Händer. Så vi får bara Leka med dem när Matte är med. Fast nu är vi mest ute på Altanen och jagar Flugor, Humlor och Fjärilar! Nästan lika Roligt som Vippor!

Min Matte lägger också undan Vippan efter ett tag - hon säger att den måste Vila sig! Fast vi har en Vippa som vi får leka med själva, utan att Matte eller Husse är med. Det är för att den Vippan bara har tjockt Bomullssnöre, Läderremsor och Fjädrar...eller snarare så hade den Fjädrar en gång i tiden. Matte säger att det är OK att tugga på Läderremsorna för de Bryts Ner i magen om man råkar Svälja dem. Det betyder att de blir Bajs och inte Fastnar.

Jag har ingen Altan! Men vi har en Nätdörr till Balkongen och ibland kommer det in Flugor därifrån. Då blir jag en Stor Jägare säger Matte och ger mig inte förrän Flugan är Fångad. Ibland råkar jag Riva ner någon av Mattes Orkidéer när jag Jagar och då brukar Matte Sucka lite men hon blir inte Arg för hon förstår att man måste Fånga saker.

Min tant Pandora har berättat för mig om en sak som hände när min Mamma, som är död, var ungefär så gammal som jag är. Min Mamma var också en Stor Jägare. Genom Sovrumsfönstret (Fönstret i Sovrummet är nästan alltid Öppet lite grann, så lite att man kan kanske få ut en Tass men inte mer...och det är Fastlåst och Fastbundet så det inte ska gå upp mer av Misstag, för vi Bor Högt upp) kom det en Stor Insekt - tant Pandora, som är mycket Gammal och kan mycket säger att det var något som kallas Harkrank. Den Stora Insekten flög runt i Sovrummet och min Mamma försökte Hoppa och Fånga den. Men den dumma Insekten var vid Väggen uppe vid Taket ovanför Sängen och så högt kunde min Mamma inte hoppa. Vet ni vad min Matte gjorde då? Hon Lyfte min Mamma och ställde sig i Sängen så min Mamma kunde nå hela vägen upp till Taket och Jaga den där Insekten och Fånga den! Visst är min Matte Jättebäst?Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
Linika
Kompetent katt
Kompetent katt
Inlägg: 493
Blev medlem: tis 02 jul 2013, 09:33
Katt: Emmy RAGa21, Ponyo BENn24, Wlima
Ort: Göteborg

Re: Minou berättar - nya bilder 25/6

Inläggav Linika » mån 15 jul 2013, 09:27

Tessera skrev:Jag har en sådan här Vippa fast som är större. Mitt favorithänge på vippan är gjort av päls och har flera fjädrar. Matte har flera hängen till Vippan för det händer att jag Leker Sönder dem ibland.

Jag älskar alltid min Matte jättemycket, för hon är Världens Bästa Minou-matte! Och jag tror du är en Jättebra Wilma-matte!Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!


Tack för tippset Minou! Jag ska se om jag kan hitta något liknande, och kanske en Da Bird med, för det verkar många katter tycka om. Så får jag se vad Wilma gillar bäst! Och lilltussen med, när han flyttar in hos mig :3

Vad bra att du har världens bästa Minou-matte! Jag tror med att jag är en bra Wilma-matte, trots att jag inte hittat roligaste vippan än :wub:
Wilma - svartvit - Huskatt - *2001-05-26
Chewbacca - bruntabby - Japansk Huskatt - *2013-03 +2013-04
S*Strömkattens Emerald of Moses, aka Emmy - RAG a21 - *2013-05-20

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 25/6

Inläggav Tessera » mån 15 jul 2013, 23:13

Idag har Matte varit ganska Lat...men det får man vara när man har sin sista Semestervecka säger Matte. Och jag säger inte emot för jag har legat och Sovit i Mattes Knä jättelänge och Gosat mycket. Matte har tagit lite Kort också så de kommer nog upp i morgon. Nu ska jag Tugga lite på Mattes Padda och sedan ska jag Leka lite med storebror och sedan Sova.


Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Tessera » ons 17 jul 2013, 17:10

Nu när jag är en Stor Katt så kanske jag ska Påminna er om hur det var när jag var Liten...Så de första Bilderna här har jag Visat innan, men det gör väl ingenting?

Bild
Så här såg jag ut när jag var alldeles Nyfödd och Veterinären inte var säker på att jag skulle överleva. Jag vägde femtio gram - det är ungefär hälften av vad min Storebror Lord vägde när han föddes!

Bild
Min Mamma var väldigt Stolt över mig och tog bra hand om mig.

Bild
Matte säger att jag var Vild redan som Liten kattunge - här har jag Smitit från Bolådan alldeles själv. Jag är ungefär tre Veckor gammal på den här Bilden.

Bild
Nyfiken var jag också! Skägg är Jättefascinerande! Här är jag Fyra Veckor och Växer så det Knakar.

Bild
Min Matte och jag när jag är si så där Sex Veckor gammal. Jag Älskar min Matte!

Bild
Stora Katter som jag kan Tvätta sig själva - här är jag Två Månader gammal och Söt Som Socker säger Matte.

Bild
Här får jag min Första Vaccination. Jag är Tolv Veckor gammal och det var första gången jag träffade Veterinären. Veterinären var Jättesnäll och jag fick Utforska allting och så fick jag Ost!

Bild
Här är jag nästan precis Tre Månader gammal och jag Äter något som matte tycker är Konstigt att jag Tycker Om. Det är Citronmarängpaj! Det är Jättesmaskigt!

Bild
Det här är dagen efter att min Mamma dog. Matte hade Gråtit nästan hela Dagen och behövde Komma Utanför Dörren så Matte och Husse åkte till IKEA och köpte en ny Soffa. Vi Hjälpte naturligtvis till att Sätta Ihop Soffan och Trösta Matte och Husse.

Bild
Eftersom min Mamma var Död så kunde hon inte följa med mig till Veterinären när jag skulle få min Andra Vaccination. Så det fick min Storebror göra i stället! Min Storebror Lord är Världens Bästa Storebror! Jag fick Bita honom i Örat när jag var Liten. Hos Veterinären fick jag min Vaccination och så blev jag Chipmärkt. Chipmärkt är något Bra för då finns man med i Register och om man skulle Komma Bort så kan man bli Hittad och så kan de som Hittar en ta en till Veterinären som använder någon som kallas Scanner och ser Vem man Är och var ens Matte eller Husse finns. Alla Katter ska vara ID-märkta säger min Matte!

Bild
Här är jag Fyra Månader gammal och Matte säger att jag ser ut som min Mamma.

Bild
Här är jag på min allra Första Utställning. Domaren ville ta med mig Hem till något som heter Finland. Det fick hon inte för Matte! På den här Utställningen träffade jag massor med Människor som tyckte att jag var Jättesöt!

Bild
Min första Jul...och jag har fått en Alldeles Egen Julgran! Det är Sant, Matte och Husse åkte ut och köpte en Liten Julgran bara för Min skull!

Bild
Så här ser jag ut när Matte har givit mig ett Bad! Någon gång ska jag försöka ta Kort på matte när hon är Nybadad! Jag är nästan Sju Månader på den här Bilden och ska på min andra Utställning.

Bild
Som jag alltid säger så är det Viktigt att Hjälpa Människorna - här Hjälper jag Husse att bygga en Dator...
Bild
...och här Hjälper jag Veterinären att Hålla Koll på Vaccinet som min Storebror Lord och tant Pandora ska få. Jag tycker det är Roligt att åka till min Veterinär för hon ger oss Godsaker och Kelar med oss. Dessutom kan man Reta hennes Hund!

Bild
Här är jag Tio Månader gammal och har fått mitt första Certifikat. Det är Jättetröttsamt att få Certifikat för Domaren tittar Jättenoga på mig!

Nu kommer det lite nya bilder på mig också! Och på brorsan och tant Pandora också, förstås!


Bild
Ibland när Husse kommer hem från Jobbet är han Trött. Då kan han Lägga sig i Soffan och då kryper Lord ibland upp och Lägger sig hos Husse och Sover han med. Om Husse Vaknar då så får han Ligga Kvar ändå, för Lord Sover!

Matte tog inga Bilder på mig när jag fyllde Ett År för hon hade den Dumma Migränen och var Jättetrött så vi fick Ta Hand om henne. Men jag fick Smaskig Mat - jag fick Hängmörad Ryggbiff i Lagom Tuggbitar! Det är Jättesupersmaskigt! Sedan Kastade Matte Glitterpiprensare och Glittermöss och Kaninskinnsbitar åt mkig Jättelänge...och Lekte med Vippan i Sängen. Det var en Jättebra Födelsedag.

Dagen efteråt tog Matte massor med Bilder! Jag spenderade massor med tid med Matte för det tycker jag Jättemycket om.


Bild
Det här är min iPad. Matte säger att det är hennes iPad...eller Padda som hon kallar det..men den måste ju vara lite Min också, eller hur? Den är bra att sova på...
Bild
...och så kan man vakta den lite.
Bild
Den är väldigt Tuggvänlig. Fast Matte säger Nej så kan jag inte låta bli att Tugga lite, speciellt på de här Dangliga Ändarna. Matte säger att hennes Padda har Minoumärken och jag tror att det måste vara något Bra.

Bild
Matte tycker inte om när jag Klättrar upp på Sängbordet och River Saker och Tuggar på Papper. Hon Förstår inte riktigt hur Viktigt det är att Komma Högt Upp!
Bild
Och så kan man Hoppa upp på Sänggaveln och Balansera där! Fast Matte tar ner mig...

Bild
Det här är tant Pandora. Hon Leker inte så mycket nu för hon är ganska Gammal - hon är Sjutton År. Men hon Tycker Om att bli Klappad och Sova i Sängen.

Bild
Tant Pandoras Njurar, som är en Sak inne i Kroppen som Hjälper Till att ta bort Otäcka Saker som kommit in i Kroppen och ut i Blodet, och som Hjälper Till med att göra ens Kiss något som heter Koncentrerat, fungerar inte lika bra som Mina och Lords. Matte säger att det är för att Pandora är en Gammal Katt och Sådant Händer. För att tant Pandora ska må Bra så får hon en Medicin som heter Levanta varje Morgon och så ska hon äta Speciell Mat, som Matte har Beställt från landet England. Hon ska inte sno av vår Smaskiga Mat men det gör hon ibland ändå. Veterinären har sagt att det Gör Inget om hon får lite ibland, för hon måste ha Livskvalitet och hon har Ganska Bra Värden. Här snor tant Pandora av min Smaskiga Mat.

Bild
Lord sover i Huset längst upp i Klösträdet i vardagsrummet. Det är ett Jättebra Hus att Sova i. Det är Gosigt och Svalt i Vardagsrummet för Matte och Husse har en Nätdörr till Balkongen som Sitter Fast med massor av Reglar så den inte kan Komma Loss. Så Dörren är Öppen Jättemycket så det kommer in Luft och Intressanta Lukter och så.

Bild
Ibland blir man Jättetrött när man Lekt mycket och då får man Sova hos Matte. Ibland Sover man Bäst med Tassen på sin Leksak...
Bild
...andra gånger är det faktiskt Bäst att krypa upp i Mattes Knä och Kura Ihop Sig och Somna. Då får man Kel också!

Bild
Det är Viktigt att Bädda i sina Sängar! Det här är en Kattsäng och den står på våra Människors Stereo. Husse säger att det är Bra att han sällan lyssnar på något som heter LP-skivor längre för det ligger ofta en Katt här.

Bild
Det här är det Viktigaste som finns i hela Världen! Kelstund!

Bild
Här vilar Lord och jag efter att Matte lekt Jättemycket med oss med Superduperjättebra Vippan. Matte försökte Filma oss men det var mest jag som Fastnade på Filmen. Ni kan se den här nedanför.


Bild
Man blir Jättetrött av att Leka med Matte och bli Fotograferad och då Gäspar man och visar sina Vackra Tänder!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
Linika
Kompetent katt
Kompetent katt
Inlägg: 493
Blev medlem: tis 02 jul 2013, 09:33
Katt: Emmy RAGa21, Ponyo BENn24, Wlima
Ort: Göteborg

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Linika » ons 17 jul 2013, 17:29

Du är verkligen en jättesöt katt Minou! Tant Pandora och Lord är så klart jättesöta de med :)

Vad bra att du tyckte om din födelsedag! Jag brukar med gilla födelsedagar :grin:


:edit: Du får hälsa Tant Pandora att jag ber så mycket om ursäkt. Hon är så klart ingen tand :oops:
Senast redigerad av Linika tor 18 jul 2013, 15:20, redigerad totalt 1 gång.
Wilma - svartvit - Huskatt - *2001-05-26
Chewbacca - bruntabby - Japansk Huskatt - *2013-03 +2013-04
S*Strömkattens Emerald of Moses, aka Emmy - RAG a21 - *2013-05-20

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Tessera » tor 18 jul 2013, 14:24

Linika skrev:Du är verkligen en jättesöt katt Minou! Tand Pandora och Lord är så klart jättesöta de med :)

Vad bra att du tyckte om din födelsedag! Jag brukar med gilla födelsedagar :grin:

Tackar! Jag är naturligtvis Jättesöt - det säger Matte också. Det var min allra Första riktiga Födelsedag - tidigare har jag bara haft Månadsdagar och det är inte Samma Sak. Nu är jag Stor Katt och Matte säger att nu Väntar hon på att jag ska börja Löpa, vilket borde bli ganska Snart om jag Brås på Mamma.

Idag Blåser det Jättemycket i Utomhuset där vi Bor. Jag brukar sitta i Fönstret i Datarummet och Titta på Fåglarna i träden...men nu är det inga Fåglar i Träden för Träden Svajar så mycket! I stället har jag Sovit lite i Klösträdet-i-Datarummet - vi har två Stora Klösträd och ett Mindre Klösträd och ett Pyttelitet Klösträd (som är bara Mitt för det fick jag när jag var Kattunge!) och en Klöstunna och en Klösbräda-som-sitter-fast-på-soffan där vi Bor. Matte säger att det kan hända att vi är lite Bortskämda, speciellt jag då, eftersom vi också har en Påse Med Leksaker och en Egen Hylla i Frysen. Men jag tycker det är Bra att vara Lagom Bortskämd!

Matte och Husse är Kattvakter just nu. Mattes Vänner är på Bröllopsresa och då Passar vi deras Katter. De har två Katter - en som heter Hallon och som är Korthårig och Bruntabby och en som är en Helig Birma, precis som jag. Den Heliga Birman heter Smilla och är Blåmaskad...och det är faktiskt min Storasyster, som jag inte har träffat. Så Matte och Husse går till de Katterna minst två gånger varje Dag - på Morgonen och på Kvällen - och Rensar Lådan, ger Mat, Leker och Kelar och Tar Hand Om. Deras Människor ska inte vara Borta länge, inte ens en Vecka, men jag tycker lite Synd om dem i alla fall. Mina Människor har aldrig varit Borta från mig mer än när de varit på Jobbet eller så över en dag. Tant Pandora säger att det händer att Matte och Husse åker på sådana där Resor också, de var på Bröllopsresa de med för Fem År sedan, och då hade hon, farbror Leonardo och min Mamma också sådan där Kattvakt som var Jättesnäll och Bra. Men jag vill nog helst att min Matte ska vara Hemma hos mig, i alla fall om Nätterna - vem ska annars Klia mig Under Hakan när jag ska Somna?
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Tessera » fre 19 jul 2013, 11:14

Nu har Matte och jag Lekt med Roligaste Vippan Jättelänge, i två Timmar, med lite Pauser emellan då Matte drack lite Te och jag åt lite Smaskig Mat. Nu ligger jag bredvid Matte och Spinner och får Kel och Tuggar lite på Mattes Padda. Det är Viktigt att Spinna så ens Matte (eller Husse) känner sig Älskad.

Matte säger att jag är Hårdhänt med min Vippa. Matte har fått byta ut Hänget idag, för jag hade Tuggat så mycket på det att det var alldeles Blött och Patetiskt. Nu har jag ett Hänge som är Vit Päls och Bruna Läderremsor. Det är Jätteskojigt.Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

hardbanana
Profetkatt
Profetkatt
Inlägg: 4309
Blev medlem: tor 09 feb 2012, 17:42
Katt: Huskatter såklart!

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav hardbanana » fre 19 jul 2013, 12:09

Så söta ni är! :rosor:
Grattis i efterskott lilla Minou!

Användarvisningsbild
Molly
Professionell katt
Professionell katt
Inlägg: 768
Blev medlem: ons 30 nov 2011, 16:27
Katt: 2 birmor + 1 husis

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Molly » fre 19 jul 2013, 12:39

Molly här! Vi har haft en sådan där Kattvakt ett par gånger. Vi har Världens bästa Kattvakt som borstar och Kelar med oss jättemycket. Men det är Mycket bättre när Matte är hemma. Vi fick vara Kaninvakt när vår Kattvakt var bortrest. Då fick Kaninen Elvis komma och bo hos oss. Vi Hjälpte Matte hela Tiden att passa honom. Fast han ville inte vara med och leka.

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Tessera » fre 19 jul 2013, 22:41

Molly skrev:Molly här! Vi har haft en sådan där Kattvakt ett par gånger. Vi har Världens bästa Kattvakt som borstar och Kelar med oss jättemycket. Men det är Mycket bättre när Matte är hemma.

Det är alltid bäst när ens Matte eller Husse (eller helst båda två!) är hemma! Min Mattes Semester är slut nu, så hon ska börja Jobba igen. Det är Dumt. Men Matte säger att om hon inte Jobbar så får hon inga Pengar och Pengar använder hon för att köpa Ingredienser till Smaskig Mat, Kattleksaker, Sand till våra Lådor och Andra Saker som att Betala Räkningar så vi har det Varmt och Gosigt och vi kan Tända Ljuset och har en Mysig Plats att Bo på ( som kallas Lägenhet) så Jobb är väl OK, även om jag föredrar när Matte är Hemma. Men Matte har Lovat mig att om Husse och hon Åker Bort någon gång ska vi få ha Världens Bästa Kattvakter vi med...men jag Planerar att vara så Söt att Matte inte kan tänka sig att Åka Bort utan underbara mig! Ett Bra Sätt att vara Söt på är att Spinna. Min Matte faller för ett Sött Spinnande varje gång. Och vet ni vad som Fungerar när man varit Busig och gjort något man egentligen inte får? Jo, man sätter sig ner, lägger Huvudet på Sned, Tittar upp på Matte och gör ett litet Jamande...så här: Me-oow. Då plockar Matte upp en och ger en Kel!


Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
Miamiomi
Veterankatt
Veterankatt
Inlägg: 590
Blev medlem: lör 21 aug 2010, 14:26
Katt: SRS, LPL & BRI
Ort: Forsheda

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Miamiomi » lör 20 jul 2013, 07:53

Midna: Nu har jag inte skrivit här på jättelänge känns det som, det är dumt, men det beror på att jag behöver Mattes hjälp för att kunna skriva, men hon orkar aldrig hjälpa mig. Så det är Mattes fel att jag inte har gjort något inlägg här på sista tiden :pfft:

Jag märkte nu att du också har blivit hela 1år gammal, så då måste jag ju gratulera dig på din födelsedag, trots att det var ett tag sedan du fyllde :oops: Måste också säga att den där skojiga vippan verkar väldigt kul, nu blir jag avundsjuk, vill också ha en sån vippa, vippor är fantastiska! :-D
"You've met with a terrible fate, haven't you?"

Midna (GRCA/PIP Tiddlywinks Sotiga Sodom, SRS n) 21/5-12
Ghirahim (IP S*ÄgirsHus BC Rune, LPL n 32) 13/10-13
Link (S*Billfeldt's Primo, BRI b) 3/8-15

SE*Hyrule's (Under uppbyggnad) http://hyruleselkirkrex.weebly.com/

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 17/7

Inläggav Tessera » lör 20 jul 2013, 10:53

Miamiomi skrev:Midna: Nu har jag inte skrivit här på jättelänge känns det som, det är dumt, men det beror på att jag behöver Mattes hjälp för att kunna skriva, men hon orkar aldrig hjälpa mig. Så det är Mattes fel att jag inte har gjort något inlägg här på sista tiden :pfft:

Jag märkte nu att du också har blivit hela 1år gammal, så då måste jag ju gratulera dig på din födelsedag, trots att det var ett tag sedan du fyllde :oops: Måste också säga att den där skojiga vippan verkar väldigt kul, nu blir jag avundsjuk, vill också ha en sån vippa, vippor är fantastiska! :-D

Du får Säga Till din Matte att hon får vara mer Väldresserad och göra som du vill, det är ju faktiskt ditt Hem också. Dessutom får du Säga Till henne att Köpa en sådan Vippa, jag kan Rekommendera dem massor! Lord tycker också om den Vippan...och till och med tant Pandora gillar den (ibland...hon leker inte så ofta). Min Storasyster Smilla och hennes Kompis Hallon tycker också om den - de har fått en Liten sådan av min Matte.


Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » ons 24 jul 2013, 20:11

Nu har Smillas och Hallons Människor kommit hem från sin Bröllopsresa så nu är min Matte inte sådan där Kattvakt längre. Men vet ni vad, de tyckte att min Matte var en så bra Kattvakt att hon fick en Present! Matte fick en hel Kartong av en Speciell Choklad som bara går att köpa i en Speciell Affär i det där landet England. Matte säger att den heter Lemon Mousse och det är Citronmousse med Vit och Mörk Choklad. Jag tycker det låter lite Smaskigt jag, jag gillar ju Citronkräm, så jag ska se om jag kan övertyga Matte om att låta mig Smaka.

Matte inflikar att Husse fick en Present han med, en Liten Flaska med God Whisky. Men jag tycker det är helt OK att jag nästan Glömde det för det är inget jag tycker är det minsta Smaskigt ju!

Vet ni vad Matte har gjort? Hon har gjort sådana där Seriefigurer av oss - hon gjorde det för Länge Sedan, innan jag fanns, men hon hittade inte de Bilderna så hon gjorde nya. Så här ser vi ut som Seriefigurer - kan ni gissa vem som är vem? Inte Tjuvkika på Bildens Namn!

Bild
Bild
Bild
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » lör 27 jul 2013, 12:58

Matte säger att jag är en Buskatt som är Alldeles För Söt. Det sa hon när jag Nafsade Matte i Tårna i morse. Jag Bet förstås inte Matte, bara Smånafsade lite grann så hon skulle Vakna, när det inte Fungerade att Buffa på henne med mitt Huvud. Jag ville ju Kela och Leka och då tycker jag att Matte får Vakna.

Matte säger också att jag är Ovanligt Kelig och Småjamig just nu och att det kan vara så att jag blivit så Stor att jag kommer att Löpa innan Sommaren är slut.Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » sön 28 jul 2013, 22:17

Minous matte kommer till tals - tyvärr hade jag inte kameran till hands men katterna var så söta nyss. Minou kommer från ett håll och Lord från ett annat. De möts och då måst man ju naturligtvis passa på att ge lillasyrran ett par slick på huvudet...och lillsyrran passar på att tvätta storebror på örat.


Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
Thaeri
Allsmäktig katt
Allsmäktig katt
Inlägg: 11060
Blev medlem: tis 19 jun 2007, 15:04
Katt: Jourkatt
Ort: Lidköping

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Thaeri » sön 28 jul 2013, 22:42

Måste säga att du fångade Pandora väldigt bra :)

Funderar på om jag får komma och hälsa på nästa gång jag är nere i Göteborg? Blir nog en del resor dit ner i framtiden :) Och jag har ju träffat alla dina kissar, utom Minou...
Bild
Tarzan, HCS n 09, 2004-2019

Användarvisningsbild
Pebb
Veterankatt
Veterankatt
Inlägg: 503
Blev medlem: lör 28 maj 2011, 17:08
Katt: Ragdoll och huskatter
Ort: Hyssna

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Pebb » mån 29 jul 2013, 09:01

Gud vad stor lilla fröken har blivit!!!
SE*Nen Isis ragdolls

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » mån 29 jul 2013, 13:10

Thaeri skrev:Funderar på om jag får komma och hälsa på nästa gång jag är nere i Göteborg? Blir nog en del resor dit ner i framtiden :) Och jag har ju träffat alla dina kissar, utom Minou...

Yep, hör av dig så ska det nog kunna ordnas...och går dt itne nästa gång så kanskte gången därpå.

Pebb skrev:Gud vad stor lilla fröken har blivit!!!

Min Matte säger att jag inte Väger så mycket mer men jag har Växt. Jag Väger Tre Kilo och det är en Bra Vikt, precis Lagom för en Söt Birmatjej som mig som inte är riktigt Färdigvuxen. Min Storebror väger Fyra Kilo men så här han ju en Hane också och Större än jag är. Matte säger att jag är lite Sötare än Lord är, för han är mer Stilig. Jag är Mattes Prinsessa, precis som min Mamma var.
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » tor 01 aug 2013, 21:38

Hej alla Katter, Människor och Andra Djur! Nu har jag snott Mattes Padda igen! Fast först tvingade jag min Matte att Leka med mig och Kela en Jättelång stund. Vet ni hur man gör? Jo, precis som med så mycket annat så Fixar man Allt med ett Bra Spinnande! Om man Kombinerar Spinnande med att sitta och Titta på Matte med Stora Ögon och Huvudet på Sned så kommer Leksakerna fram. Och om ens Människa glömmer av att Vifta på Vippan så lägg Huvudet på Sned, Titta Förebrående och Sorgset på Människan och utstöt ett Patetisk Mjau. Det måste vara lagom Patetiskt, man kan Öva när ens Människa inte är Hemma för att få in Rätta Tonfallet.


Sent from my iPad using Tapatalk with help from Minou!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
Qotten
Helig Hårboll
Helig Hårboll
Inlägg: 19146
Blev medlem: tis 10 maj 2005, 07:35
Katt: Helig Birma
Ort: Västra Götaland
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Qotten » mån 05 aug 2013, 13:41

Vad vacker hon är nu Minou. Hon blir ju sötare och sötare för varje dag. Väldigt feminin. :-D

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » fre 16 aug 2013, 09:49

Nu har Matte gjort Smaskig Mat igen! Hon har köpt något Konstigt som Låter Massor och som hon säger att små katter absolut inte får Peta På - som om vi skulle vilja vara på samma Bänk som den där Låtande Apparaten! Dessutom får vi inte vara på Diskbänken ändå när Matte gör saker där. Men trots Oljudet är det uppenbarligen en Bra Apparat. Matte kallar den för Köttkvarn och vad den gör är att Matte stoppar Bitar av Smaskigt Hjärta och annat Smaskigt i och så gör Maskinen det till Färs, som är Jättesmaskigt! Jag vill nämligen ha Hjärta i små små små bitar och som Färs är det Smaskigt! Matte säger att jag är lite Egen för jag vill bara ha Extrafint Nötkött och Griskött i Bitar, allt annat vill jag ha malet och mosat. Matte måste också alltid Mixa (eller Mala nu då) all Lever för annars så blir min Storebror helt Bindgalen och Äter all Lever så jag inte får någon för han Älskar Lever.

Matte gjorde tolv kilo Smaskig Mat och hon säger att jag är Bortskämd för hälften av Maten var Smaskig Nöt, som är min Favorit! Fast den var inte like Supersmaskig som vanligt för Matte hade inte fått tag på Nöthjärta så det var Kycklinghjärta i och det är inte lika Nötigt. Men Matte hade i Äggula också, det var Smaskigt.

Ni vet ju att tant Pandora äter Speciell Mat för att hennes Njurar är lite Dåliga. Hon Stjäl ibland av vår Mat och på sista tiden har hon Stulit så mycket att Matte helt enkelt tog och gjorde lite egen Smaskig Mat åt tant Pandora, som hon ska få äta lite då och då. Tant Pandoras Smaskiga Mat är lite Annorlunda än vår - det är inget ben i utan bara en massa Tabletter som Matte krossar, det är Kalk. Sedan är det basra Kycklinghjärta, lite Kycklinglever, Kycklingkött och lite Morot...och Massor med Smör! Matte säger att tant Pandora behöver mer Fett så hon smälte ner ett helt Litet Paket med Smör i tant Pandoras Mat. Jag får minsann inget Smör i min Smaskiga Mat! Visst är det lite Orättvist?
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » tis 27 aug 2013, 09:50

Min Matte är lat! Så måste det vara - hur kan man annars förklara att hon inte tagit fler Bilder på Underbara mig? Fast eftersom hon gjort Smaskig Mat och Leker med Superroliga Vippan varje kväll och Kelar massor så är det OK. Jag ska försöka få Matte att ta en Bild på mitt nya Ställe Att Sova I. Det är ett Jättebra Ställe! Det är nämligen så att min Matte har en Ryggsäck som hon haft Jättelänge. Den är Rolig att Krypa in i för den blir ett Bo. Men hennes Ryggsäck är lite Trasig...det är absolut inte vårt Fel dock! Så Matte köpte en Ny Ryggsäck och gissa vad! Jag fick hennes gamla Ryggsäck som ett Bo! Matte säger att hon kanske borde Fixa Till den lite men jag tycker den är Bra Som Den Är. Så nu står den på Sängen, vid Fotändan i Mitten, och där kan man Sova...när man inte Sover på Mattes Kudde eller vid Husses Knän förstås!

Matte inflikar att ja, jag måste bli bättre på att ta kort på sötnosarna...
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » fre 13 sep 2013, 08:21

Hej! Världens Sötaste och Busigaste Minou här! Matte säger att jag gör något som kallas Driver Henne till Vansinne ibland, men ni ska inte tro på Matte när hon säger sådant. Jag 'är alltid, Söt, Underbar och Allmänt vacker, för det säger Matte också. Och om jag nu Välter saker beror det på att de Står i Vägen och det är Sakernas fel. Dessutom blir det Roliga Ljud när man Puffar ner Plåtburkar från Hyllan! Matte och Husse Hoppar Högt!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - nya bilder 24/7 (cartoons)

Inläggav Tessera » fre 20 sep 2013, 12:19

Hej igen! Nu säger Matte att jag är Stor Katt...för jag gör något som heter Löper! Matte Skojar lite med mig och säger att Löpkatter är till för att Drive henne till Vansinne, men sedan Pussar hon mig på Nosen och Kliar mig på Magen, som är Jättegosigt. Och så Leker vi Jättemycket med Roliga Vipporna! mest Jättesuperskoj är det att Leka i Sängen med dem, för då kan man göra Saltomortaler! Jag tar alltid Vippan i Munnen och Bär den till Sängen, för då följer Matte efter och så Leker hon med mig!

Matte har också beställt något som kallas Hjärtscanning åt mig. Hon säger att det inte gör Ont alls. Vet ni vad det är?
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - utställning 28-29/9!

Inläggav Tessera » mån 30 sep 2013, 13:58

Nu har jag varit på Utställning igen! Jag fick något som hette Ex3 och Matte säger att det betyder att jag kom på Tredje Plats...men att jag är på Första Plats i hennes Hjärta. Det där Ex3 är för att jag har Fåniga Kilar säger Matte. Domaren var Jättesnäll och sa Massor med Bra Saker om mig också! Han tyckte jag hade ett Fint Huvud och var Snäll men att jag behövde Tid På Mig för att bli Riktigt Fin.

Min Storebror fick ett Certifikat! Trots att han hade Konkurrens - det betyder att det var en annan Brunmaskad Hankattsbirma i samma Klass om min Storebror. Domaren sade till min Matte att 'han harlite för stora och spetsiga öron...men det vet du ju om!' och Matte kunde inte annat än hålla med. Matte säger att när min Storebrror var Liten såg han ut som en Brunmaskad Birmakanin eller kanske en Fladdermus men han Växte I sina öron ganska bra. Men Domaren tyckte att Storebror var finare än den andra Katten så han fick sitt certifikat. Det heter CAGPIB och han har sju sådana nu. Matte säger att nästa utställning kan han göra något som heter Ta Titel och det är visst något Jättefestligt.

Tant Pandora var också på Utställning, fast hon var där alldeles ensam på Söndagen. Hon kom hem och var så Mallig så det var inte klokt! Hon sa at en Domare som hette Anne Veland hade sagt så många Fina och Bra Saker om henne och Matte att Matte hade stått hos Domaren och blivit alldeles Röd i Ansiktet av alla Komplimanger (Komplimanger är när man säger Bra Saker).

Matte har Bilder i sin Kamera som jag ska försöka få henne att lägga upp snart!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
zaddraya
Allsmäktig katt
Allsmäktig katt
Inlägg: 10449
Blev medlem: tis 21 jul 2009, 09:41
Katt: Merlin (husis) Riga, Manda (BRI)
Ort: Skummeslövsstrand
Kontakt:

Re: Minou berättar - utställning 28-29/9!

Inläggav zaddraya » mån 30 sep 2013, 18:12

Tessera skrev:Nu har jag varit på Utställning igen! Jag fick något som hette Ex3 och Matte säger att det betyder att jag kom på Tredje Plats...men att jag är på Första Plats i hennes Hjärta. Det där Ex3 är för att jag har Fåniga Kilar säger Matte. Domaren var Jättesnäll och sa Massor med Bra Saker om mig också! Han tyckte jag hade ett Fint Huvud och var Snäll men att jag behövde Tid På Mig för att bli Riktigt Fin.

Min Storebror fick ett Certifikat! Trots att han hade Konkurrens - det betyder att det var en annan Brunmaskad Hankattsbirma i samma Klass om min Storebror. Domaren sade till min Matte att 'han harlite för stora och spetsiga öron...men det vet du ju om!' och Matte kunde inte annat än hålla med. Matte säger att när min Storebrror var Liten såg han ut som en Brunmaskad Birmakanin eller kanske en Fladdermus men han Växte I sina öron ganska bra. Men Domaren tyckte att Storebror var finare än den andra Katten så han fick sitt certifikat. Det heter CAGPIB och han har sju sådana nu. Matte säger att nästa utställning kan han göra något som heter Ta Titel och det är visst något Jättefestligt.

Tant Pandora var också på Utställning, fast hon var där alldeles ensam på Söndagen. Hon kom hem och var så Mallig så det var inte klokt! Hon sa at en Domare som hette Anne Veland hade sagt så många Fina och Bra Saker om henne och Matte att Matte hade stått hos Domaren och blivit alldeles Röd i Ansiktet av alla Komplimanger (Komplimanger är när man säger Bra Saker).

Matte har Bilder i sin Kamera som jag ska försöka få henne att lägga upp snart!

Manda: Grattis Minou! Jag har aldrig fått ett ex3, eller ett ex överhuvudtaget. Jag får alltid cert. Men matte säger att det är lite fusk för mig, för jag är alltid ensam i min klass, så jag har jättelätt att ta cert. Så ditt ex3 är nog lika bra som mina cert!

Jag har också en massa saker som heter CAGPIB, precis som Lord! Men matte säger att nästa helg ska jag inte få sånna som heter CAGPIB, utan mina saker ska heta CAPS. Jag vet faktiskt inte om det är så stor skillnad. CAGPIB är ju fler bokstäver, är inte det bättre än CAPS då? :-k Innan har mina saker med svansar fått fler och fler bokstäver ju högre klass jag ställs i... Men nu blir det ju färre bokstäver! :shock: Jag är inte helt säker på om det är bra!

Merlin hälsar till Pandora och säger att han ska försöka efterlikna henne så han också får en massa beröm på utställningar. Han vill ha nått som heter DSM, men matte säger att det är svårt att få...

Matte säger att jag, Merlin och matte kanske kommer och hejar på Lord när han ska ta titel i vinter! Kommer du och Lord och hejar på mig när/om jag kan ta titel igen då?
Merlin (HCL n02) - 15/4 -09
IP S*Billfeldt's Riga made of gold (BRI g) - 29/10 -09
SP S*Billfeldt's Manda Mandarin (BRI e24) - 3/7 -10
Ganondorf (kinesisk grottgecko) - 2012

Kattstatus - För ett bättre kattliv!
SE*Expelliarmus

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - utställning 28-29/9!

Inläggav Tessera » tis 01 okt 2013, 11:25

zaddraya skrev:Manda:Jag har också en massa saker som heter CAGPIB, precis som Lord! Men matte säger att nästa helg ska jag inte få sånna som heter CAGPIB, utan mina saker ska heta CAPS. Jag vet faktiskt inte om det är så stor skillnad. CAGPIB är ju fler bokstäver, är inte det bättre än CAPS då? :-k Innan har mina saker med svansar fått fler och fler bokstäver ju högre klass jag ställs i... Men nu blir det ju färre bokstäver! :shock: Jag är inte helt säker på om det är bra!

Jag vet inte men min Matte säger att CAPS är Jättebra och Svårt att få så då är det säkert rätt. Fast det är Konstigt att det inte är Fler Bokstäver ju, om det är en Viktigare Sak-Med-Svansar!

Min Storebror Lord är Stolt över sin sådana Sak-med-Svansar. Tant Pandora fick ingen Sak-Med-Svansar alls utan hon fick en Pokal.

zaddraya skrev:Merlin hälsar till Pandora och säger att han ska försöka efterlikna henne så han också får en massa beröm på utställningar. Han vill ha nått som heter DSM, men matte säger att det är svårt att få...

Vi ska Hålla Tassarna för Merlin!
zaddraya skrev:Matte säger att jag, Merlin och matte kanske kommer och hejar på Lord när han ska ta titel i vinter! Kommer du och Lord och hejar på mig när/om jag kan ta titel igen då?

Jag ska inte på fler Utställningar på ett tag för min Matte har arrangerat en Date åt mig! Nästa gång jag Löper ska jag få träffa en Hankatt som heter Dunder och som Matte säger är Jättesnäll och Snygg. Men Matte säger också att det tar Jättelång Tid att få ihop tillräckligt många CAPS-Saker-Med-Svansar så jag hinner ha Haft Ungar innan dess!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - utställning 28-29/9! Nya bilder 1/10

Inläggav Tessera » tis 01 okt 2013, 21:46

Min Matte håller på och fixar i ordning massor med Bilder på oss Katter, speciellt på Underbara Mig men även på min Släktingar - jag och brorsan har Kusinbarn och brorsan har halvbrorsbarnbarn! De kommer så småningom, när Matte har hunnit Fixa dem, men här är de hon lyckats Fixa nu.
Bild
Här är vi allihopa i ett av våra Klösträd, det som står bredvid Mattes Dator.
Bild
Närbild på tant Pandora när hon sover Ihoprullad Till En Boll. Det är ett Trevligt Sätt att Sova på!
Bild
Här leker brorsan och jag tag Fatt i Klösträdet!
Bild
Här är jag Ihoprullad Till En Boll...fast i det andra Stora Klösträdet som står i Vardagsrummet.
Bild
Här är Underbara Jag i Soffan, naturligtvis Under Filtarna! Det är skönt att Sova där...
Bild
Här är tant Pandora igen - någon tyckte att Matte tog för lite Kort på tant Pandora.
Bild
Jag i Sängen, en Mycket Bra Plats.
Bild
Här utför jag något Mycket Viktigt, jag Hjälper nämligen Matte vid Datorn! Det är Ytterst Viktigt att Hjälpa sina Mattar och Hussar vid Datorn. Här Håller jag Koll på Tangentbordet så det inte Smiter...man kan även behöva göra saker som Vakta Datormusen och Andra Viktiga Sysslor.

Fler bilder kommer senare, det Lovar Matte!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav Tessera » lör 05 okt 2013, 18:14

För ett tag sedan var min Matte och hälsade på Uppfödaren till min Mamma. Och vet ni vad som fanns där? Släktingar till mig! Två kullar med Kattungar - det var Counter Strike-kullen och Iron Maiden-kullen. Mammorna till båda kullarna är min och Lords Kusiner på min Mammas sida - deras Mamma var min Mammas Syster Maiden. Så de är våra Kusinbarn. Iron Maiden-kullens Mamma är dessutom Lord's halvbrors dotter så de är hans brorsdottersbarn eller något. För att Trassla Till Det så är Dunder, som är Pappa, den Katt som jag ska få träffa när jag Löper!

Här är bilder på våra Släktingar!


Bild
Det här är min morfar Pysen. Matte Älskar honom - hon säger att han är så Vacker och Underbar...men jag och Lord är Vackrast förstås! I Stamtavlan heter han S*Ma'Ha Gita Backpacker.

Bild
Det här är Iron Maiden-kullen. De gör något som kallas för Leva Rövare! Matte säger att jag fortfarande är sådan men det ska ni inte tro på, jag är Lugn, Sansad och Snäll!

Bild
Här är den där Iron Maiden-kullen igen, tillsammans med mormorsfar Pysen.

Bild
Och här är han igen, tillsammans med en Norsk Skogkatt som heter Qiara.

Bild
Counter Strike-kullen. Det är en Chokladmaskad, en Blåmaskad och en Brunmaskad Tjej. Matte säger att den Brunmaskade är Lik Mig när jag var Liten! De heter Mirage (Mira), Inferno (Irma) och Vertigo (Vera). Uppfödaren ska Behålla Irma.

Bild
Mira är mycket Nyfiken. Det tycker jag är Bra att vara! En Katt måste alltid vara Beredd att Undersöka Saker och Ting!

Bild
Här Vilar Vera. Tycker ni att hon är Lik Mig? Matte säger att hennes Uttryck är Likt Mitt , när jag var Liten...fast jag var Mindre när jag var Liten!

Bild
Irma Somnade i Mattes Knä! Det tycker jag är lite Dumt - är det någon Söt Birma som ska Sova i Min Mattes knä så är det Jag! Eller möjligen Lord! Fast Matte säger att jag inte ska vara Svartsjuk för jag är Sötast i Världen!

Bild
Det här är en Norsk Skogkatt till, som Matte har för sig heter King Nothing.

Bild
Kattungar blir Tvättade! Jag är Stor så jag Tvättar mig själv i stället! När Matte inte envisas med att Bada mig förstås!

Bild
De små Iron Maiden-kattungarna Diar fortfarande sin Mamma. Men de Stora Kattungarna Smiter dit ibland också!

Bild
En Kattunge var Jättenyfiken på Mattes Te! Eller snarare, alla Kattungarna var Nyfikna men Matte Fångade den här på Kort!

Bild
Och sedan försökte hon också Äta Mattes Muffin! Matte säger att man fick Vakta Sin Muffin för Kattungarna ville Smaka. Så skulle Aldrig Jag göra...

Bild
Det var Vera som var Allra Mest Nyfiken på Mattes Te!

Bild
Det här är Kattungarnas Pappa. Han heter Dunder och Matte har tänkt att nästa gång jag Löper så ska jag få Träffa honom. Han är Jättesnäll. Den Färgen han har heter Chokladtabby. Matte säger att han Bär På Dilution och Icke-tabby. Det betyder att om vi får Kattungar så kan de bli Bruna, Choklad, Bruntabby och Chokladtabby. Matte ska Gentesta mig säger hon - det gör inte Ont eller så utan hon ska bara Peta mig i Munnen och skicka Petmojen till ett ställe i England där de gör Underliga Saker med den. För Matte säger att hon vet inte om jag bär Dilution - gör jag det kan det bli Kattungar som är Blå eller Lila också! fast matte säger att vi inte ska Räkna Kattungarna innan de är Födda. Det betyder att Vi Får Se. Först ska jag ju Löpa och få träffa Dunder!
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
Linta
Kattunge
Kattunge
Inlägg: 70
Blev medlem: lör 14 jul 2012, 15:01
Katt: Sixten HCL n 24, Sauron MCO ns
Ort: Tierp

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav Linta » mån 07 okt 2013, 14:04

Alltid lika mysigt att läsa dina uppdateringar! :rosor:
Hos mig bor:
Sixten, HCL n 24 född 111210
S*Dusty Coon's Farai "Sauron", MCO ns, född 131215

Användarvisningsbild
Salssanna
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 6885
Blev medlem: tor 11 mar 2010, 11:26
Katt: Husprinsarna Simon och Snuffe!

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav Salssanna » mån 07 okt 2013, 18:26

Linta skrev:Alltid lika mysigt att läsa dina uppdateringar! :rosor:Håller med ovanstående talare! :grin: :luv:
Bild

.Bild . ^ ^ Bild ~*~ Kastrera mera! ^ ^ .

Användarvisningsbild
Qotten
Helig Hårboll
Helig Hårboll
Inlägg: 19146
Blev medlem: tis 10 maj 2005, 07:35
Katt: Helig Birma
Ort: Västra Götaland
Kontakt:

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav Qotten » mån 07 okt 2013, 19:20

Qotten hälsar att alla nyanser av chokladtabby är bäst!!! :smile:

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav Tessera » tis 15 okt 2013, 08:52

Salssanna skrev:
Linta skrev:Alltid lika mysigt att läsa dina uppdateringar! :rosor:Håller med ovanstående talare! :grin: :luv:

Minou: Tack - det är alltid Roligt att höra från Människor och Katter och Andra Djur som Läser.

Allt är bra med mig - jag är Gosig och Kelig som alltid och Matte försöker få mig att Äta mer. Hon säger att jag är lite som min Mamma var för när jag Löpte så åt jag Dåligt.

Jag har inte träffat Dunder än - det ska bli nästa gång jag Löper - men jag har varit hos två Veterinärer! Först var jag på ett ställe som Matte säger är ett Stort Djursjukhus. Där var det en snäll tjej som Lyssnade på mitt Hjärta och Vägde mig på en Konstig Våg...sedan fick jag komma in tilll Veterinären i ett Underligt Rum med en Konstig Apparat. Apparaten såg lite grann ut som Mattes Dator fast mycket Större och med Konstiga Knappar på. Jag Undersökte den naturligtvis noggrant! Veterinären var en Han, Matte säger att han heter Torkel och är Jättebra på att Undersöka Hjärtan med Konstiga Apparater. Han Lyssnade också på mitt Hjärta med ett sådant där Stetoskop och sa att det slog jättebra - 180 slag i minuten vilket var helt normalt för en liten Katt hos Veterinären. Sedan skulle jag ligga på sidan på ett Konstigt Bord. Bordet hade nämligen ett Hål där min Mage och bröstkorg var. Jag skulle ligga Jätteutsträckt och den där tjejen, som Matte säger är en Djursjukvårdare, höll mig i Bakkroppen och Klappade min Rumpa. Matte höll mina Framben framåt och Kliade mig Under Hakan. Jag Protesterade Högljutt mot denna Behandling men låg ganska still och bara Portesterade med Ljud, för det Får man göra, det säger Matte och det sa Veterinären också. Han smetade Äckligt Gunk på min Bröstkorg och Petade på den med en Moj och då började det Hända Saker på den där Konstiga Apparaten som såg ut lite som Mattes Dator. Det var en massa Konstiga Streck och Pulserande Saker på Skärmen och Veterinären tittade och Hummade och gjorde Mysko Saker och Förklarade för Matte vad det var. Matte tycker sådant är Jätteintressant, fast hon glömde inte att Klappa Mig och säga att jag var en Duktig Katt hela tiden. Visste ni att det där Mysko som syntes på Skärmen var mitt Hjärta? Veterinären Tittade så det såg Bra ut och Mätte det på Olika Sätt. Mitt Hjärta är Perfekt säger han och han sa att jag var en Duktig och Snäll Katt. Sean Tvättade Matte min Mage och Bröstkorg med Vatten på en Pappershanduk för att bli av med Äckliga Gunket, Veterinären skrev på Papper och vi fick Åka Hem.

Två dagar senare var jag hos min Riktiga Veterinär, hon som ger en Ost! Där fick jag Ost och en vaccination. Tant Pandora var också med, hon fick ta Blodprover.
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Användarvisningsbild
zaddraya
Allsmäktig katt
Allsmäktig katt
Inlägg: 10449
Blev medlem: tis 21 jul 2009, 09:41
Katt: Merlin (husis) Riga, Manda (BRI)
Ort: Skummeslövsstrand
Kontakt:

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav zaddraya » tis 15 okt 2013, 17:56

Riga: Hej Minou! Vad kul att du löper! Jag har löpt en gång, när jag var 5 månader gammal. Matte påstår att jag var ytterst jobbig och att Merlin försökte "hjälpa" mig. Jag fattar inte alls vad hon menar, jag ville på dejt med den snygga katten som sprang runt ute på gräsmattan! Men jag fick inte träffa honom. Matte tog mig till veterinären istället, men jag fick inte kolla mitt hjärta eller vara på nån konstig våg, jag fick sova och när jag vaknade hade jag ett lite sår på magen. Sen har jag inte löpt mer.

Men matte säger att om några år tänker hon, kanske, ta hem en ny kattkompis och den ska få löpa mer än en gång! Den ska visst få kattungar. I så fall tror jag att jag måste hjälpa till med uppfostran av dessa. Men det dröjer ju ett tag till. Skönt! Kattungar är rätt jobbiga. Jag har fått uppfostra Manda, Arya, Robb/Sillen och Bran/Sabaton. Arya var definitivt jobbigast! Om matte skaffar en sån katt som hon kallar "avelshona" får jag väl hjälpa till med hennes kattungar också... Jag är världens strängaste "moster"! Det tror jag är bra!
Merlin (HCL n02) - 15/4 -09
IP S*Billfeldt's Riga made of gold (BRI g) - 29/10 -09
SP S*Billfeldt's Manda Mandarin (BRI e24) - 3/7 -10
Ganondorf (kinesisk grottgecko) - 2012

Kattstatus - För ett bättre kattliv!
SE*Expelliarmus

hardbanana
Profetkatt
Profetkatt
Inlägg: 4309
Blev medlem: tor 09 feb 2012, 17:42
Katt: Huskatter såklart!

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav hardbanana » ons 16 okt 2013, 22:03

Vad roligt med löp och planer! :hi5:
Ser fram emot underbara bebisbilder (och såklart på den finaste Minou:n i världen!).

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - mina släktingar! Nya bilder 3/10

Inläggav Tessera » mån 21 okt 2013, 17:16

Minous matte här... Minou envisas med att inte-riktigt-löpa! Hon jamar, är rastlös, jamar, är kelig...men riktigt löper, det vägrar hon minsann! Vi ska hämta hem lite hankattsnerkissad sand i kväll och se om det f¨år henne att komma igång.
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

Tessera
Überkatt
Überkatt
Inlägg: 7283
Blev medlem: fre 26 aug 2005, 12:04
Katt: Långhårig huskatt och birma
Ort: Göteborg (Hisingen)
Kontakt:

Re: Minou berättar - Nattliga Jamanden

Inläggav Tessera » ons 23 okt 2013, 11:40

Hejsan alla Katter, Hundar, andra Djur och Människor (Matte säger att det är Artigt att adressera Människor separat, eftersom det finns så många Människor här på Forumet...och jag tycker Jättemycket om er Allihop!). Just nu Jobbar jag på något som kallas Driva Matte och Husse till Vansinne. Det kallas även att Löpa! Det är lite Jobbigt att Löpa men Matte säger att jag snart kommer i Höglöp och då ska jag få träffa Dunder! Det ska bli Spännande, och lite Läskigt!

Matte är Glad, för jag är Bättre på att Äta när jag Löper än min Mamma var...men jag vill bara Äta Rumstempererad Mat. Vilket jag tycker är helt Självklart - Mat från Kylskåpet är ju inte Smaskig!

Jag har förresten gjort min Facebookdebut också! Jag skrev ett helt Inlägg som det heter och Postade det alldeles själv...sedan fick Matte skriva en Förklarande Text i det. Matte säger att hon inte kan lämna mig ensam med en Dator utan att Låsa den.
Bild
Tess 080207-121020, Leonardo 960101-130109 och Pandora 960101-150121 - saknade och älskade!

hardbanana
Profetkatt
Profetkatt
Inlägg: 4309
Blev medlem: tor 09 feb 2012, 17:42
Katt: Huskatter såklart!

Re: Minou berättar - Nattliga Jamanden

Inläggav hardbanana » ons 23 okt 2013, 13:25

:smile:
Inte lätt att vara din matte eller husse just nu, men en såå söt och mysig Minou gör nog att de står ut med glädje!
Jag hoppas det går bra när du träffar Dunder så vi får se på ursöta Minoubebisar (för de kan inte annat än bli så söta med dig som mamma!).

Gisele
Allsmäktig katt
Allsmäktig katt
Inlägg: 14514
Blev medlem: mån 16 maj 2005, 14:22
Katt: Norsk skogkatt
Kontakt:

Re: Minou berättar - Nattliga Jamanden

Inläggav Gisele » ons 23 okt 2013, 15:21

Men så spännande med Minou-bäbisar :love: ! Hur söta kommer inte de att bli med så fin mamma och pappa!
Bild
Tack för alla fina år, alla duktiga kunniga uppfödare och huskattälskare. Nu går jag. Forumet har gått i graven, kunskapen är borta. Negativa tråden tog livet av vårt forum.

Användarvisningsbild
eye of a tiger
Allsmäktig katt
Allsmäktig katt
Inlägg: 10852
Blev medlem: tis 01 jul 2008, 11:55

Re: Minou berättar - Nattliga Jamanden

Inläggav eye of a tiger » tor 24 okt 2013, 06:51

Jane -Det låter spännande med söta bebisar . Jag fick bara löpa en gång och sen tog matte mig till veterinären och sen har jag inte gjort det något mer.
Nisse :Tack och lov för det :hi5:

Herren var imponerad över att bli uppvaktad 24/7 kan man säga .Men han försökte ändå lugna henne på ett vänligt sätt genom att slicka och ta hand om henne i mellan åt.

Jane :hi5: Minou skriva på datorn och skriva i inlägg är jätte roligt ,sen kan man stänga av datorn när man har gjort allt detta .
Cat mojo 101- putting on your "cat glasses" and see the world through the eyes of your cat.
Jackson Galaxy

Bild


Återgå till "Allmänt kattprat!"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 18 och 0 gäster