Kattprat - allmän tråd 2018

Här pratar vi om allt som har med katter att göra. Ordet är fritt!

Moderator: SKS

Kategoriregler
LÄS MIG FÖRST: Regler för Svenska katters diskussionsforum
Användarvisningsbild
Colourspot
Profetkatt
Profetkatt
Inlägg: 4361
Blev medlem: tor 12 jun 2014, 19:49
Katt: huskatt
Ort: Heby (Uppsala län)

Re: Kattprat - allmän tråd 2018

Inläggav Colourspot » fre 15 mar 2019, 22:29

Matte har slagit i skallen. Jättehårt. Nåt gick sönder. Det finns ingen annan förklaring. Snabeldraken är framme varenda dag - jag har till och med nästan slutat bry mig om den ibland - och matte häller massor av vatten över golvet. Dessutom har ett skåp som jag brukade sitta på försvunnit - puts väck bara! Helt snurrigt, hur gick det till?! Det var ju jäääääättestort! Matte säger att hon släpat ut det, men det tror jag inte på - så himla stark är hon minsann inte. Pfft. Fast det är lite mer plats nu. Det är bra, stora katter som jag behöver mycket plats, det säger ju sig självt. Men ändå. Snurrigt.

Over and out från Lillebror.

Siv
Kompetent katt
Kompetent katt
Inlägg: 485
Blev medlem: mån 20 maj 2013, 23:02

Re: Kattprat - allmän tråd 2018

Inläggav Siv » Idag, 00:30

Siv har en favoritlek. Hon älskar att fånga torrisar i farten. Nästan varje dag när jag kommer hem från jobbet hälsar hon först lite snabbt, sedan sätter hon sig längst bort i hallen och väntar på att jag ska kasta några bitar. Det är verkligen fånga hon vill, det är inte alls lika roligt om jag bara ger henne torrfodret.

Det är viktigt också att jag kastar bra, rakt och kraftfullt ska det vara, så att hon kan slänga sig efter biten och fånga den i farten med tassen.

Råkar jag kasta lite för löst, så att biten stannar ca 50 cm framför henne, då sitter hon kvar på samma ställe och tittar förnärmat på mig.

Dools (hennes syster) var från början inte alls var intresserad av leken. Hon ville hellre slå på mitt finger, ställa sig på bakbenen eller göra high five och då få en torris. Men sedan har hon ju sett hur roligt Siv tycker att detta är, och plötsligt vill även hon leka denna lek. Men hon fångar inte alls bitarna i farten, utan väntar bara tills de har stannat.

Det lustiga är att jag inte tror att Dools tycker det är särskilt roligt egentligen, men det är som om hon är rädd att missa det roliga, som om hon vet att det är något hon inte riktigt förstått poängen med, men som det liksom är säkrast att vara med på så att hon inte missar något. Hahaha! :-D

#älskadekatter


Återgå till "Allmänt kattprat!"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 20 och 0 gäster